ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Χαλάσματα η πόλη Χαν Γιουνίς 

AP Photo/Ismael Abu Dayyah

Σε αδιέξοδο παραμένουν οι συνομιλίες στο Κάιρο για την κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας   με τη συμμετοχή αποστολών από το Ισραήλ, το Κατάρ και τις ΗΠΑ σύμφωνα με αξιωματούχο της Χαμάς. 

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση που αφορά την κατοχή και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στις συνομιλίες στο Κάιρο», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της Χαμάς, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Δεν υπάρχει ακόμα πρόοδος».

Νωρίτερα, αιγυπτιακή πηγή στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, το οποίο θεωρείται πως έχει δεσμούς με τις υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος στις έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στα υπό συζήτηση θέματα.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα την ώρα που πληροφορίες θέλουν το Ισραήλ να ετοιμάζεται για τη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα έχοντας αποχωρήσει από τη Χαν Γιουνίς, αλλά και να ανοίξει ένα άλλο μέτωπο στο βορρά με το Λίβανο περνώντας από την άμυνα στην επίθεση.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας «απέχουν πολύ από το να σταματήσουν» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου τους, αντιστράτηγος Χερζί Χαλεβί, σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή (7/4).
«Δεν θα αφήσουμε καμία ταξιαρχία της Χαμάς ενεργή, σε κανένα σημείο της Λωρίδας της Γάζας. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε όταν το αποφασίσουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι στόχοι του στρατού στη Γάζα δεν έχουν επιτευχθεί πλήρως, όπως η επιστροφή όλων των ομήρων, η επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων στο βορρά και η εξάρθρωση της Χαμάς σε όλο τον θύλακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ