ΚΟΣΜΟΣ

Στις ΗΠΑ ο Βρετανός ΥΠΕΞ - Συναντήθηκε με τον Τραμπ, θα δει και Μπλίνκεν

Στις ΗΠΑ ο Βρετανός ΥΠΕΞ - Συναντήθηκε με τον Τραμπ, θα δει και Μπλίνκεν

O Κάμερον συναντήθηκε με τον Τραμπ και θα δει και Μπλίνκεν

AP Photo/Alex Brandon

Με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε  ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον στη Φλόριντα πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με την τωρινή πολιτική ηγεσία. 

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους υπουργούς Εξωτερικών να συναντούν υποψηφίους της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λόρδος Κάμερον έχει επικρίνει στο παρελθόν τον Τραμπ, ο οποίος πιθανότατα θα είναι υποψήφιος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις αμερικανικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του λόρδου Κάμερον στις ΗΠΑ, θα μιλήσει με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την επίτευξη σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, ενώ αναμένεται να θέσει και το θέμα του θανάτου τριών Βρετανών της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εμποδίζουν εδώ και μήνες ένα προτεινόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία.

Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του στο κόμμα, αντιτίθενται στο αμερικανικό πακέτο που παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Λόρδος Κάμερον παροτρύνει εδώ και καιρό τους Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν το πακέτο βοήθειας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ