ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε την ολική έκλειψη ηλίου όπως φάνηκε από το διάστημα

Δείτε την ολική έκλειψη ηλίου όπως φάνηκε από το διάστημα

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είδε τη σκιά της Σελήνης να σέρνεται πάνω από τη Γη και να σκεπάζει μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ

NASA

Η χθεσινή ολική έκλειψη ηλίου ήταν εντυπωσιακή από το έδαφος, ειδικά για εκείνους που οι περιοχές τους ήταν στο αποκαλούμενο «μονοπάτι της ολικότητας» και είδαν το φεγγάρι να μπλοκάρει εντελώς τον Ήλιο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή όμως ήταν η θέα από το διάστημα. Σε βίντεο που μετέδωσε η NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό(ΔΔΣ), ένα τεράστιο, απειλητικό σύννεφο σκότους σκεπάζει τεράστιες εκτάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η σκιά της Σελήνης σέρνεται πάνω από την ήπειρο.

Τα μέλη του πληρώματος του ΔΔΣ είναι τυχερά γιατί μπορούν να δουν όχι μόνο τη Σελήνη να περνά μπροστά από τον Ήλιο, αλλά και τη σκιά της Σελήνης καθώς κινείται πάνω στη Γη. Βέβαια το θέαμα κρατάει πολύ λίγο για εκείνους, καθώς ο ΔΔΣ κάνει κύκλο γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι η θέση του πρέπει να ευθυγραμμιστεί με το «μονοπάτι της ολικότητας» για να έχουν καλή θέα.

Εν τω μεταξύ, η NASA βρήκε ευκαιρία να κάνει χιούμορ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μοιράστηκε ένα ψεύτικο στιγμιότυπο οθόνης στο οποίο ο λογαριασμός της για τη Σελήνη (NASA Moon) εμφανίζεται να έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό της για τον Ήλιο και το διάστημα (NASA Sun & Space).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ