ΚΟΣΜΟΣ

Τσετσενία: Ο Καντίροφ απαγόρευσε σχεδόν όλα τα ξένα τραγούδια - Ποια επιτρέπονται

Τσετσενία: Ο Καντίροφ απαγόρευσε σχεδόν όλα τα ξένα τραγούδια - Ποια επιτρέπονται

O ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

«Πόλεμο» στη μουσική που είναι κάτω από 80 και πάνω από 116 χτύπους ανά λεπτό κηρύσσει η Τσετσενία προκειμένου να υπάρχει συμφωνία με τις παραδόσεις της χώρας και να μην υπόκειται σε επιρροή από τη Δύση.  

«Ο δανεισμός μουσικής κουλτούρας από άλλους λαούς είναι απαράδεκτος», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Τσετσενίας Μούσα Νταντάγιεφ.
Οι τοπικοί καλλιτέχνες φέρονται να έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου για να «ξαναγράψουν» τα τραγούδια τους ώστε να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες, αλλά για μερικούς από τους πιο αγαπημένους διεθνείς καλλιτέχνες του κόσμου, είναι ασφαλές να πούμε ότι μεγάλο μέρος της μουσικής τους παραγωγής δεν θα εμφανιστεί στο Top 40 της Τσετσενίας.

Απαγορευτική είναι Τέιλορ Σουίφτ καθώς τα περισσότερα τραγούδια της έχουν έντονο ρυθμό ή είναι πολύ χαμηλά ενώ το ίδιο ισχύει και για την Beyoncé, τον Drake, την Ariana Grande και πολλούς άλλους.

Επίσης δεν υπάρχει καμία θέση για τα τραγούδια τέχνο, το μάμπο, τη σάλσα και το βάλτζ, το Footloose, το τραγούδι του Τιτανικού αλλά και για τον ρωσικό εθνικό ύμνο που έχει ρυθμό 76 ανά λεπτό. Αντίθετα μέσα στα όρια είναι ο Βέλγικος εθνικός ύμνος, το Baby Shark και το Jingle Bells.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ