ΚΟΣΜΟΣ

Ταλαιπωρία για επιβάτες της Air France - Κοιμήθηκαν στο πάτωμα μετά από αναγκαστική προσγείωση

Ταλαιπωρία για επιβάτες της Air France - Κοιμήθηκαν στο πάτωμα μετά από αναγκαστική προσγείωση

Αεροσκάφος της Air France (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Steve Campbel

Στο πάτωμα του αεροδρομίου του Μπακού αναγκάστηκαν να κοιμηθούν οι περίπου 300 επιβάτες πτήσης της Air France από την Οσάκα της Ιαπωνίας προς το Παρίσι, καθώς το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω μιας έντονης μυρωδιάς στην καμπίνα του Boeing 777.

Ήδη στο αεροδρόμιο έχει φτάσει ένα νέο αεροσκάφος για να παραλάβει τους επιβάτες αλλά δεν θα μπορέσει να αναχωρήσει για το Παρίσι πριν από το βράδυ της Πέμπτης με τους επιβάτες να μην κρύβουν την οργή τους για την ταλαιπωρία.

Επρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι «η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με τις διαδικασίες του κατασκευαστή, τις οδηγίες της εταιρείας και σε εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης».

Το πρόβλημα ήταν ότι οι αρχές της χώρας απαιτούσαν βίζα για την αποβίβαση, οπότε οι επιβάτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε ζώνη διέλευσης και έπρεπε να κοιμηθούν επί τόπου. «Τους συνόδευαν και τους παρείχαν γεύματα», προσθέτει.

Στο X (πρώην Twitter), ένας επιβάτης φάνηκε να διαμαρτύρεται για το αντίθετο, ενώ ένας άλλος παραπονέθηκε για την ηλικία του συγκεκριμένου αεροπλάνου, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία εδώ και 22 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ