ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραΐσι

ΗΠΑ: Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραΐσι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν 

AP Photo/Alex Brandon

Συνεχή ενημέρωση για το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό του των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παρακολουθεί στενά τις σχετικές αναφορές σχετικά με την συντριβή. 

Την ίδια στιγμή ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ συγκαλεί έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας καθώς πληθαίνουν τα σενάρια θανάτου του Ραΐσι.

Ενδιαφέρον και από ΕΕ - Σαρλ Μισέλ

Αντίστοιχα και η EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούν στενά την κατάσταση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης "Χ".

«Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών αναγκάστηκε να προσγειωθεί απροσδόκητα και η κατάστασή τους δεν είναι ακόμα σαφής. Μαζί με τα κράτη-μέλη και τους εταίρους της ΕΕ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ