Δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας
Συνεχίζονται οι Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία
ΑΠΕ-ΜΠΕΝέα αεροπορική πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας 08/07 η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, με εκρήξεις να ακούγονται στο Κίεβο, τον Δνείπερο και το Κραματόρσκ.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Οι πύραυλοι εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο γύρω στις 10 π.μ., κατευθυνόμενοι προς πολλές κατευθύνσεις. Εντοπίστηκε επίσης απογείωση του αεροσκάφους MiG-31K, ικανό να μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal.
Περισσότερες από 10 εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Kyiv Independent που βρίσκονται εκεί. Η αεράμυνα ήταν ενεργή στα προάστια της πρωτεύουσας, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Ένα ιατρικό ίδρυμα για παιδιά χτυπήθηκε στην πόλη, είπε ο δήμαρχος, ενώ μαύρος καπνός υψώθηκε στον ουρανό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κτήρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές σε όλη την πόλη, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές στις συνοικίες Desnianskyi και Dniprovskyi.
Δημοσιογράφος του Kyiv Independent ανέφερε ότι δύο μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν στο Κραματόρσκ της περιφέρειας Ντονέτσκ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Ουκρανοί σχεδίαζαν πειρατεία βομβαρδιστικού - Πώς την απέτρεψε η FSB
Ουκρανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε νάρκη – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί
Από το Χόλιγουντ και τη μουσική μέχρι τον αθλητισμό: Οι 15 διάσημοι που καθόρισαν το στυλ το 2025
08:44
Ρόδος: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 10χρονου σε ορεινό χωριό του νησιού
08:31
Ιράν: Εγκαταλείπει την υποκριτική η ηθοποιός Αλιντουστί, λόγω του νόμου της υποχρεωτικής μαντίλας
08:18
Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
08:05