ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων

Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέρχεται στις εκδηλώσεις για την 94η επέτειο της Ημέρας της Νίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα συνεχίσει να πολεμά όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τηρώντας τους κανόνες του δικαίου.

Με αφορμή την 94η επέτειο από την «Ημέρα της Νίκης» κατά του ελληνικού στρατού το 1922, ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στην ιδέα της ανεξαρτησίας, ενώ υποστήριξε πως ο τουρκικός στρατός γίνεται ολοένα πιο ισχυρός και πιο αποτελεσματικός.

Όπως δεν παρέλειψε να τονίσει, ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα οι «προδότες» απομακρύνθηκαν από το στράτευμα. Την Κυριακή, είχε δηλώσει από το Γκαζίαντεπ ότι η μάχη κατά των παραστρατιωτικών ομάδων (εξισώνοντας ISIS και Κούρδους μαχητές) θα είναι «αδυσώπητη».

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν εν μέσω της κριτικής που δέχεται η Άγκυρα για την στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε στο συριακό έδαφος. Η λεγόμενη «Ασπίδα του Ευφράτη», που οδήγησε στην κατάληψη της συριακής πόλης Τζαραμπλους (Jarabulus) έχει εξελιχθεί σε μια επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας, καθώς οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό συγκρούονται με τις κουρδικές πολιτοφυλακές –τους αποτελεσματικότερους συμμάχους των ΗΠΑ στο πεδίο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Άγκυρα, που αναλυτές ερμηνεύουν ως άλλη μια νίκη του Ερντογάν κατά των κεμαλιστών και του άλλοτε «βαθέος κράτους».

Erdogan 94 rear 2016 08 30T081359Z 414899812 S1AETYJOTZAA RTRMADP 3 TURKEY ANNIVERSARY VICTORY DAY

Ο Τούρκος πρόεδρος καταθέτει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 - Πηγή: Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ