ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν 300 τρομοκράτες στο Πακιστάν

Συνελήφθησαν 300 τρομοκράτες στο Πακιστάν
REUTERS/Stringer

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε την Πέμπτη πως απέτρεψε προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους να επεκταθεί στο πακιστανικό έδαφος, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 300 μαχητές.

Ανάμεσα τους βρίσκονται και Σύροι υπήκοοι οι οποίοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό επιθέσεων με στόχο την κυβέρνηση, διπλωμάτες και πολίτες της χώρας.

Οι πακιστανικές Αρχές έχουν μέχρι στιγμής συλλάβει 309 ανθρώπους με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος στην εδαφική τους επικράτεια, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν εμπλεκόμενοι σε επιθέσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης, όπως εκτόξευση χειροβομβίδων στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα ARY TV News και Din News τον τελευταίο χρόνο, κατά τις οποίες πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
"Επιχείρησαν να διεισδύσουν, απέτυχαν και έχουν συλληφθεί ", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αποδεδειγμένα πακιστανοί τζιχαντιστές που είχαν αλλάξει την πίστη τους προς το αυτοανακηρυσσόμενο χαλιφάτο του ΙΚ, αλλά περίπου 25 από αυτούς ήταν αλλοδαποί, ανάμεσα τους Αφγανοί και κάποιοι Σύροι.

Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού τόνισε πως τα 20 μέλη του βασικού οργανωτικού πυρήνα "συνελήφθησαν όλα", εκτός από έναν που ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι βρίσκεται εκτός της χώρας.

Ο ίδιος ακόμα απέρριψε τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ουάσιγκτον ότι το Πακιστάν στοχεύει επιλεκτικά μαχητικές οργανώσεις που δρουν στην επικράτεια του.

Δεν υπάρχει καμία αντίληψη για καλούς ή κακούς Ταλιμπάν. Οι τρομοκράτες όλων των οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των μελών του δικτύου Χακάνι, των Αφγανών Ταλιμπάν, έχουν σκοτωθεί και κάποιοι έχουν συλληφθεί... οπότε αν κάποιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ενέργειες που δεν έχουν γίνει ή που δεν γίνονται, αυτό είναι λάθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ