ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Μπαγκλαντές: Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων από πυρκαγιά σε εργοστάσιο
REUTERS/ MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Στους 31 αυξήθηκαν οι νεκροί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων από την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο συσκευασιών κοντά στη Ντάκα στο Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 12 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 70 είναι τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν σταματήσει τις έρευνες μέσα στα ερείπια του εργοστασίου στο Τόνγκι, μια βιομηχανική πόλη που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ντάκα, ωστόσο οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον μηδαμινές.

Τουλάχιστον εκατό εργάτες δούλευαν το πρωί του Σαββάτου στο τετραώροφο κτίριο όταν εξερράγη ένας λέβητας. Κατά των υπευθύνων του εργοστασίου Tampaco Foils που κατασκευάζει κυρίως πλαστικές συσκευασίες τροφίμων για εγχώριους και ξένους πελάτες ασκήθηκε αγωγή.

Μήνυση για ανθρωποκτονία εναντίον οκτώ προσώπων, μεταξύ τους ο ιδιοκτήτης και η γυναίκα του, κατέθεσαν συγγενείς ενός εργαζομένου που σκοτώθηκε, δήλωσε ο Φιρόζ Ταλουκντάρ, αρχηγός της αστυνομίας του Τόνγκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ