ΚΟΣΜΟΣ

Οι τέσσερις πιο διαβολικοί κλόουν που εμφανίστηκαν στη Γη (pics & vid)

Οι τέσσερις πιο διαβολικοί κλόουν που εμφανίστηκαν στη Γη (pics & vid)

Ποιος Τραμπ, ποια Χίλαρι και ποια Τερέζα Μέι; Αν κάποιος ρωτήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών και των Βρετανών πολιτών τι την απασχολεί περισσότερο τη δεδομένη χρονική περίοδο, θα πάρει ξεκάθαρη απάντηση.

Οι κλόουν και συγκεκριμένα το φαινόμενο clown killers αποτελεί... μάστιγα από τον περασμένο Άυγουστο, όταν και έκανε την εμφάνισή του έως και σήμερα. Αν μη τι άλλο, με εξαίρεση ένα περιστατικό κατά το οποίο ένας 16χρονος έχασε τη ζωή του, μέχρι στιγμής οι τωρινοί κλόουν περιορίζονται σε αθώες φάρσες, επιθέσεις με πλαστικά ρόπαλα και απειλές με ψεύτικα μαχαίρια. Και λέμε οι τωρινοί, γιατί στο παρελθόν υπήρξαν κλόουν που μόνο αθώα κίνητρα δεν είχαν. Άτομα που πίσω από τα χρωματιστά ρούχα και το ζωγραφισμένο χαμόγελο έκρυβαν αρρωστημένες διαθέσεις και ακόμα πιο αρρωστημένες πράξεις...

1. O κλόουν με τα λουλούδια, τα μπαλόνια και το κρυμμένο όπλο

26 Μαΐου, 1990 ώρα 10.26 το πρωί. Κάποιος χτυπά την πόρτα στην οικία της Marlene Warren, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η Warren ανοίγει και βλέπει μπροστά της έναν κλόουν που κρατά ένα μπουκέτο λουλούδια και μπαλόνια. Πριν καν προλάβει έστω να χαμογελάσει, ο κλοουν εμφανίζει όπλο και την πυροβολεί μία φορά στο πρόσωπο.

marlen

WCVB

Ο γιος της Warren, από προηγούμενο γάμο, ακούει τον πυροβολισμό και τρέχει προς την οικία της για να δει τι συμβαίνει. Προλαβαίνει τον κλόουν και τα βλέμματά τους διασταυρώνονται. Ο κλόουν του την χαρίζει, μπαίνει σε μια λευκή Chrysler LeBaron και εξαφανίζεται.

Δύο 24ωρα αργότερα η Marlene Warren χάνει τη μάχη με τη ζωή και οι Αρχές έχουν ήδη αναγνωρίσει στο πρόσωπο του συζύγου της, Michael Warren και της Sheila Keen, μιας υπαλλήλου του, τους βασικούς υπόπτους. Η Sheila Keen μάλιστα έχει καφέ μάτια, όπως είχε και ο κλόουν, σύμφωνα με τον γιο του
θύματος.

Όπως δε υποστηρίζουν δύο υπάλληλοι καταστήματος με στολές, η Keen είναι η γυναίκα που αγόρασε στολή κλόουν μία μέρα πριν τη δολοφονία της Warren. Παρά τις ενδείξεις, οι ερευνητές αδυνατούν να βρουν δυνατά ενοχοποιητικά στοιχεία, ο σύζυγος του θύματος έχει ακλόνητο άλλοθι και η υπόθεση παραμένει άνεξιχνίαστη μέχρι σήμερα.

2. Pogo the Clown

Ο John Wayne Gacy Jr. είναι ο διασημότερος διαβολικός κλόουν στην Ιστορία. Αυτός ήταν ο killer clown από τον οποίο πήρε το όνομα το σημερινό φαινόμενο-τάση σε ΗΠΑ και Βρετανία.

2d

Γεννημένος στις 17 Μαρτίου του 1942, στο Ιλινόις των ΗΠΑ, ο Gacy υπήρξε δημοφιλέστατος στην τοπική κοινότητα και μάλιστα είχε ψηφιστεί και Man of the Year καθώς βοηθούσε να συγκεντρωθούν χρήματα σε κάθε είδους φιλανθρωπική δραστηριότητα. Εμπνεύστηκε έναν χαρακτήρα-κλόουν, τον Pogo και εμφανιζόταν σε γιορτές για παιδιά (και όχι μόνο) επί σειρά ετών. Ίσως, όμως, αυτό να ήταν απλά το πρόσχημα για να βρίσκεται κοντά και να γνωρίσει τα μελλοντικά θύματά του.

2a

Από το 1972 έως και το 1978, ο Gacy βίασε και δολοφόνησε τουλάχιστον 33 ανήλικα και νεαρής ηλικίας αγόρια. Όλοι οι φόνοι διαπράχθηκαν εντός του κτήματός του. Το πρώτο του θύμα το σκότωσε με μαχαίρι, ενώ όλα τα υπόλοιπα πέθαναν από ασφυξία ή στραγγαλισμό.

Δικάστηκε τελικά για 33 δολοφονίες και στις 13 Μαρτίου του 1980 καταδικάστηκε σε θάνατο για 12 από αυτές. Έμεινε 14 χρόνια στη φυλακή και τελικά εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 10 Μαΐου του 1994.

3. Klutzo the Clown

Η υπόθεση του Πολ Κάρλοκ είναι πολύ ιδιαίτερη. Κι αυτό διότι ποτέ δεν κρίθηκε ένοχος για αυτό που κατηγορήθηκε. Ο Klutzo όπως ήταν γνωστότερος, υπήρξε αστυνομικός που άφησε τη δουλειά του και γύριζε τις ΗΠΑ για να διασκεδάζει παιδάκια δίνοντας παραστάσεις ως 'χριστιανικός κλόουν'.

kutzo1

illinoistimes

Έπειτα από διαδοχικές καταγγελίες για κακοποίηση ανήλικων, η αστυνομία άρχισε να τον ερευνά και σε ανύποπτο χρόνο εισέβαλε σπίτι του και εντόπισε τουλάχιστον 21 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

kutzo 3 copy

CraveOnline

Σε συνδυασμό με τις καταγγελίες περί κακοποίησης ανηλίκων, ο Κάρλοκ συνελήφθη, φυλακίστηκε και περίμενε τη δίκη του. Δίκη που τελικά δεν διεξήχθη ποτέ, καθώς απεβίωσε την 39η ημέρα παραμονής του στη φυλακή.

4. Vlad the drummer

Η περίπτωση του Martin Evanick είναι διαφορετική από τις προηγούμενες υπό την έννοια ότι δεν αφαίρεσε κάποια ζωή. Υπέπεσε όμως σε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Ο ντράμερ της μπάντας The Core of Your Nightmares καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 σε ποινή φυλάκισης 19,5 ετών και πρόστιμο ύψους 2.000 δολαρίων από δικαστήριο του Ιλινόις στις ΗΠΑ.

vlad the drum

Pinterest

Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι το 2012 είχε τουλάχιστον πέντε με επτά σεξουαλικές συνευρέσεις με 16χρονο κορίτσι τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπησε.

vlad 5

facebook

Ο λόγος για τον οποίο μπαίνει στη λίστα του θέματος είναι ότι σε όλες τις εμφανίσεις της thrash death metal μπάντας του ήταν ντυμένος κλόουν, ενώ ως κλόουν εμφανίστηκε και στον ίδιο του τον γάμο...

ΠΗΓΕΣ: archives.fbi.gov, articles.sun-sentinel.com, wikipedia.org, metro.co.uk, stltoday.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ