ΚΟΣΜΟΣ

Μιχάλης Kοσμίδης, Λονδίνο: Πρώτα το Brexit, αναμενόμενο το ιταλικό "No"

Μιχάλης Kοσμίδης, Λονδίνο: Πρώτα το  Brexit, αναμενόμενο το ιταλικό "No"

Με ψυχραιμία αντιμετώπισαν τα Βρετανικά μέσα το μάλλον αναμενόμενο αποτέλεσμα του Ιταλικού δημοψηφίσματος. Σε μία Βρετανία όπου φαίνεται να προέχει το θέμα του Brexit και η σημερινή εξέταση της έφεσης της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, από το κοινοβούλιο.

Με ηρεμία αντιμετώπισε ο Βρετανικός τύπος το αποτέλεσμα του Ιταλικού δημοψηφίσματος. Κι αυτό, γιατί λίγο ή πολύ το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Όπως τονίζει ο Μιχάλης Κοσμίδης, αυτό που δεν θέλουν οι αγορές είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κοσμίδη, το πρόβλημα στη Ιταλία αυτή τη στιγμή, είναι οι τράπεζες. Η αρχαιότερη τράπεζα της Ευρώπης, και η τρίτη σε μέγεθος στην Ιταλία, έχει ξεκινήσει προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης και τώρα, το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να βρει επενδυτές σε ένα ασταθές τοπίο, όπως αυτό που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Ιταλία.

Σήμερα, στη Βρετανία αρχίζει η κρίσιμη σύσκεψη του Ανωτάτου δικαστηρίου, που θα εξετάσει την ένσταση της κυβέρνησης για το Brexit. Να θυμίσουμε, ότι πριν από έναν μήνα το Ανώτερο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε ότι το Brexit και η ενεργοποίηση του άρθρου 50, θα γίνει με έγκριση του κοινοβουλίου και όχι της κυβέρνησης, απόφαση στην οποία άσκησε έφεση η κυβέρνηση Μέι.

Σύμφωνα με τον Μ. Κοσμίδη δεν είναι πιθανό να αλλοιωθεί η απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ