ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ρωσία η σορός του Αντρέι Καρλόφ (pics)

Στη Ρωσία η σορός του Αντρέι Καρλόφ (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/TUMAY BERKIN

Στη Ρωσία έφτασε η σορός του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, ο οποίος δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στην Άγκυρα από έναν Τούρκο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτιστικό κέντρο. 

Το φέρετρο με τη σορό του Αντρέι Καρλόφ, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία, μεταφέρθηκε στο αεροσκάφος από μία τιμητική φρουρά 6 Τούρκων στρατιωτών, ενώ είχε προηγηθεί θρησκευτική τελετή στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου παρουσία της χήρας του, Τούρκων αξιωματούχων και διπλωματών από ξένες χώρες.

17424460

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/TUMAY BERKIN

17424444

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/TUMAY BERKIN

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρεσβευτής δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στην Άγκυρα όταν ένας Τούρκος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του, λέγοντας ότι διέπραξε την επίθεση με στόχο να πάρει εκδίκηση για την ανακατάληψη του Χαλεπιού από τη συριακή κυβέρνηση με την υποστήριξη της Μόσχας.

17424483

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/TUMAY BERKIN

«Η οδύνη μας είναι μεγάλη», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης τελετής ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός διπλωμάτη που «κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς, στις σχέσεις» μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο φωτογράφος της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ