ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Υπήρχε και δεύτερος δράστης;

Ανατροπή στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Υπήρχε και δεύτερος δράστης;
HUSEYIN ALDEMIR / Reuters

Την ώρα που στην Τουρκία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σκόρπισε τον θάνατο στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, προκύπτουν ερωτηματικά για το αν ο μακελάρης ήταν ένας ή περισσότεροι.

Καθώς οι προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου παραμένουν άκαρπες, νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για το βράδυ της επίθεσης.

Πλέον, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, έπειτα από προσεκτική μελέτη των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ενισχύεται η πιθανότητα να υπήρχαν τουλάχιστον δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν μαζί την επίθεση.

Στα βίντεο μέσα από το κλάμπ, ο δολοφόνος εμφανίζεται με ανοιχτόχρωμο παντελόνι όπως αυτό που φαίνεται να φορούσε σε βίντεο την ώρα που έμπαινε στο ταξί από το Ζεϊτίνμπουρνου για να μεταβεί στο Ρέινα, ενώ στο βίντεο που τον εικονίζει να πυροβολεί και να εισέρχεται στο κλαμπ φοράει σκούρο παντελόνι. Η λεπτομέρεια αυτή αναιρεί τις εικασίες ότι άλλαξε ρούχα μέσα στο κλάμπ, προτού αποχωρήσει.

Η πληροφορία αυτή ενισχύεται και από τις μαρτυρίες ορισμένων θαμώνων που σώθηκαν από το μακελειό. Μάλιστα ο Σαουδάραβας Χάσαν Χασόγκι, που σώθηκε πέφτοντας στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου, δήλωσε σε αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ότι είδε τρείς δράστες να πυροβολούν, από τους οποίους η μία ήταν γυναίκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ