ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Τραμπ

Η Κίνα ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Τραμπ

Η Κίνα προσδοκά ότι η συνεργασία και οι διμερείς σχέσεις με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται από μια νέα αφετηρία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσουνγίνγκ, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Χαρακτηρίζοντας τους δεσμούς των δύο χωρών από τις πλέον σημαντικές διμερείς σχέσεις στον κόσμο, η Χούα δήλωσε ότι η Κίνα ανυπομονεί να εργαστεί με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ακολουθώντας τις αρχές της μη σύγκρουσης, της μη αντιπαράθεσης, του αμοιβαίου σεβασμού και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.

Τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο στις σινοαμερικανικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, η Χούα δήλωσε ότι η πρόοδος αυτή δείχνει πως οι δύο χώρες προχωρούν πέρα από τις διαφορές τους και η συνεργασία τους μπορεί να φέρει οφέλη σε αυτές καθώς και σε όλο τον κόσμο.

«Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να προσπαθήσουν να είναι φίλοι και εταίροι, παρά αντίπαλοι ή εχθροί», δήλωσε η Χούα. Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουν εποικοδομητικά τα ευαίσθητα θέματα και τις διαφορές και να αποφεύγουν τις παρεξηγήσεις.

«Είναι σημαντικό να μπαίνει ο ένας στη θέση του άλλου, να σέβεται ο ένας τα βασικά συμφέροντα και τις ανησυχίες του άλλου και να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις μέσω της εις βάθος επικοινωνίας και διαλόγου στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού» δήλωσε η εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ