ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ για Grexit και ΔΝΤ

Τι δήλωσε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ για Grexit και ΔΝΤ
TWITTER/gdeinvestirati

Τις απόψεις οικονομολόγων που βλέπουν λόγους εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ επικαλέστηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο υποψήφιου πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τεντ Μάλοκ. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνωρίζει τις θέσεις της κυβέρνησης Τραμπ για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο μετέφερε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα συνεχίζει στην ίδια τελματωμένη κατάσταση που έχει βρεθεί τα τελευταία έτη.

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου και ερωτηθείς για το εάν η αμερικανική κυβέρνηση έχει μια θέση για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ Τέντ Μάλοκ δήλωσε τα εξής: «Δεν είμαι μυημένος (privy) στο θέμα αυτό.

Δεν έχω συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις. Ειλικρινά δεν είμαι στη διακυβέρνηση αυτή την περίοδο», είπε για το θέμα αυτό ο Μάλοκ και προσέθεσε: «Υπάρχει ένα ερώτημα για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει χρηματοδότηση (bailout) και ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση αυτή και γιατί η Ελλάδα συνεχίζει στην ίδια τελματωμένη κατάσταση που έχει βρεθεί τα τελευταία έτη».

Σε ερώτημα για το εάν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ΕΕ ο ίδιος επικαλέστηκε απόψειθς οικονομολόγων και απάντησε ως εξής: «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική των οικονομολόγων υπάρχει λόγος η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ