ΚΟΣΜΟΣ

Αισιόδοξος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την επίτευξη συμφωνίας

Αισιόδοξος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την επίτευξη συμφωνίας
REUTERS/Alessandro Bianchi

Μετά το πέρας της Συνόδου των G7 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν διευκρίνισε αν η συμφωνία θα προκύψει στο επικείμενο Eurogroup της 22ης Μαΐου, όμως εκτίμησε πως παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα υπάρξει λύση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού.

Η Σύνοδος των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, ενίσχυσε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας, όπως είπε. «Πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο», επεσήμανε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των G7.

2017 05 12T075901Z 1948679339 UP1ED5C0M6CCJ RTRMADP 3 G7 MINISTERS

(REUTERS/Alessandro Bianchi)

Σταθερή στις θέσεις της η Λαγκάρντ

Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις που να αφορούν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ