ΚΟΣΜΟΣ

«Η χιονοθύελλα του αιώνα»: Το Μπάφαλο «πνίγηκε» στο χιόνι

Newsroom

Η κατάσταση στην πολιτεία του Μπάφαλο των ΗΠΑ λόγω του «κυκλώνα - βόμβα» είναι δραματική με τη χιονοθύελλα να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και με τις Αρχές να κάνουν λόγο για πολύ δύσκολες συνθήκες.

Σωστικά συνεργεία σε όλη της χώρα κάνουν αγώνα δρόμου για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους πολίτες μετά από τη «χιονοθύελλα του αιώνα», που έχει αφήσει πίσω της 60 νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και τραυματιοφορείς ελέγχουν αυτοκίνητα θαμμένα στο χιόνι και ανασύρουν νεκρούς αλλά και άτομα που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες και έχουν ανάγκη φροντίδας.

Η κυβερνήτης της πολιτείας Μπάφαλο, Κάθι Χόκουλ ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην βγαίνουν στους δρόμους.

Μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως τις επόμενες ώρες αναμένονται άλλα 20 με 30 εκατοστά χιονιού, θέτοντας σε επαυξημένο συναγερμό τις Αρχές.

«Φυσικά και πρόκειται για την χιονοθύελλα του αιώνα» είπε η Χόκουλ, ερωτηθείσα σχετικά από δημοσιογράφους.

Η ίδια, που κατάγεται από το Μπάφαλο, είπε πως έμεινε με το στόμα ανοιχτό μετά από τη χιονόπτωση.

«Είναι σαν να πηγαίνεις σε εμπόλεμη ζώνη, και τα οχήματα στην άκρη των δρόμων είναι σοκαριστικά» ανέφερε, σύμφωνα με το CNNi λέγοντας παράλληλα πως σε ορισμένα σημεία το χιόνι που έχει στοιβαχθεί -για παράδειγμα δίπλα σε σπίτια- έφτανε σε ύψος τα 2,4 μέτρα.

Αμερικανικά ΜΜΕ παρομοιάζουν την χιονοκαταιγίδα αυτή με το φονικό χιονιά του 1977, που άφησε πίσω του 23 νεκρούς.

Ωστόσο, αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα φαινόμενα ήταν ισχυρότερα τις τελευταίες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ