ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πως να προστατέψεις το παιδί σου από τις παιδικές ασθένειες

Πως να προστατέψεις το παιδί σου από τις παιδικές ασθένειες
Gilmanshin/Pixabay

Ο χειμωνιάτικος καιρός και η έντονη υγρασία που τον χαρακτηρίζει ταλαιπωρούν πολλούς. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλά πιτσιρίκια που οφείλουμε να τα προστατεύσουμε με εύκολες, οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις. Η καλή ατμόσφαιρα στο σπίτι εξασφαλίζει καλή υγεία. Να γιατί.

Οι παρενέργειες του υγρού καιρού

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην αυξημένη ατμοσφαιρική υγρασία και στην επιδείνωση των ενοχλήσεων στις αρθρώσεις. Eπιπλέον οι κακές συνθήκες στην ατμόσφαιρα προκαλούν μυριάδες προβλήματα στους μικρούς φίλους. Ξερόβηχας, άσθμα, βρογχίτιδα, αλλεργίες, πονοκέφαλος και ακμή είναι μερικές μόνο από αυτές.

Προστατέψτε το παιδί σας από τις σχολικές ασθένειες

Υπάρχει τρόπος να προλάβετε τις ιώσεις και τα μικρόβια που μεταδίδονται με ιδιαίτερη ευκολία μέσα στις σχολικές τάξεις προκαλώντας από αθώες μέχρι και πιο σοβαρές ασθένειες. Η σωστή ενημέρωση, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία είναι όλα όσα χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσετε ψύχραιμα και αποτελεσματικά.

Υγιής ατμόσφαιρα, υγιή παιδιά

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος αποτελούν τη συχνότερη αιτία που αρρωσταίνουν τα παιδιά, κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Άλλωστε σχεδόν κάθε λοίμωξη του ρινοφάρυγγα, όπως οι ρινίτιδες και σε μεγάλο ποσοστό (περίπου 70%) οι λαρυγγίτιδες, οι φαρυγγίτιδες, οι τραχειοβρογχίτιδες κ.α., οφείλονται σε ιούς που μεταδίδονται με “αθώα” σταγονίδια από βήχα, φτάρνισμα, ακόμη και γέλιο.

O δεκάλογος για να φροντίσεις τον αέρα του σπιτιού σου

Ο συγχρωτισμός με πολλούς ανθρώπους, η μολυσμένη ατμόσφαιρα, ο καπνός του τσιγάρου ή άλλες αλλεργιογόνες ουσίες στο σχολείο ή το σπίτι είναι μερικοί μόνο από τους επιβαρυντικούς παράγοντες που προδιαθέτουν τα παιδιά σε μια αναπνευστική λοίμωξη (ιογενή ή μικροβιακή) και τα εκθέτουν σε κινδύνους, ακόμη και σε αυτόν της εξαντλητικής γρίπης.

Οι λύσεις

Το ευ ζην, οι καλές συνθήκες, η καλή διατροφή, η ξεκούραση αλλά κυρίως η καλή ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι οι φρουροί της υγείας των πιτσιρικάδων που τους οχυρώνουν απέναντι στις ανεπιθύμητες “παρενέργειες” της υγρασίας. Το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αναπνευστικές αλλεργίες έχουν εχθρό οργανωμένο.

Προσιτές οικονομικά συσκευές που μπορούν όχι μόνο να καθαρίσουν τον αέρα αλλά και να ρυθμίσουν στο κατάλληλο και επιθυμητό επίπεδο υγρασίας τον περιβάλλοντα χώρο (μεταξύ 40 και 60%).

Ιδανικές συνθήκες

Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε κρυολόγημα τα επίπεδα της υγρασίας καλό είναι να διατηρούνται στο 60 με 70% με έναν υγραντήρα εσωτερικού χώρου ο οποίος μπορεί να προλάβει την ξηρότητα της φραγμένης μύτης που κάνει τα παιδιά πιο επιρρεπή σε μολύνσεις.

Εν αντιθέσει για παιδιά με άσθμα ή αναπνευστικές αλλεργίες τα επίπεδα πρέπει να διατηρούνται μεταξύ 35 και 50% ενώ όταν η υγρασία υπερβαίνει το 60%, τη λύση τη δίνει ένας αποτελεσματικός αφυγραντήρας.

Τέλος, για έναν πραγματικά καθαρό αέρα, πλούσιο σε αρνητικά ιόντα, που διασφαλίζουν τη θετική βιοχημική ενέργεια κυρίως μέσα από τη σωστή οξυγόνωση του αίματος ένας ιονιστής θεωρείται όχι μόνο απαραίτητος αλλά και αναγκαίος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ