ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

IFC: Επένδυσε 150 εκατ. ευρώ σε Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική

IFC: Επένδυσε 150 εκατ. ευρώ σε Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική
Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος αντιπρόεδρος του IFC ΕΧΑΕ

Μετοχές αξίας 150 εκατ. ευρώ στις Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα απέκτησε ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η συνολική συμμετοχή του IFC θα είναι 60 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, 50 εκατ. ευρώ στην Eurobank, 20 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και 20 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως το IFC θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διακυβέρνηση των τραπεζών με συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια.

«Το IFC έχει πολυετή συνεργασία με τις Ελληνικές Τράπεζες στην Νότια Ευρώπη και θεωρούμε αυτή τη κίνηση το πρώτο βήμα για περαιτέρω συνεργασία στο χρηματοπιστωτικό τομέα», είπε ο κος Δημήτρης Τσιτσιράγκος, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, υπεύθυνος για τις Διεθνείς Δραστηριότητες.

Ο ίδιος ανέφερε πως το IFC εξετάζει την ενεργότερη συνεργασία του με τις τράπεζες σε τομείς όπως η εύρεση λύσης για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια και η διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την επιστροφή της Ελλάδας σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης.

Το IFC διατηρεί ολοένα αναπτυσσομένη σχέση με το ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας με άνοιγμα 450 εκατ. ευρώ στα Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός της χώρας.

Τέλος, το IFC εξετάζει ευκαιρίες επενδύσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, στο τομέα των υποδομών και της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) με σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και να λειτουργήσει ως καταλύτης που θα προσελκύσει κι άλλους επενδυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ