ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η μεγάλη συνάντηση των κορυφαίων Ελλήνων εξαγωγέων

Η μεγάλη συνάντηση των κορυφαίων Ελλήνων εξαγωγέων
Τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards διοργανώνονται από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό «Χρήμα» και θα απονεμηθούν στις 11 Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel Ethos Events

Στην τελική ευθεία εισέρχονται τα φετινά Greek Exports Awards 2015, με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων στις δώδεκα κατηγορίες βραβείων και την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης αξιολόγησης από τη διακεκριμένη επιτροπή και το κοινό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards, που διοργανώνονται από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό «Χρήμα», αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

 

Στη φετινή διοργάνωση, που θα κορυφωθεί με την τελετή απονομής στις 11 Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με χορηγό επικοινωνίας το CNN Greece, ο μεγάλος νικητής θα λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκής εμβέλειας forum, που διεξάγει ο Σύνδεσμος Γερμανικών Εισαγωγικών Επιχειρήσεων και το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2016 στη Γερμανία.

Greek Exports Awards 2015

Η πανελλήνια και διεθνή αναγνωρισιμότητα των βραβείων συνεισφέρει και υποστηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις στις προσπάθειες να αναπτυχθούν σε νέες ξένες αγορές.

Διανύοντας την 4η ετήσια διοργάνωση, ο θεσμός των Greek Exports Awards 2015 είναι, πλέον, σε θέση να συμβάλει αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της εξαγωγικής βάσης, αναδεικνύοντας τα φωτεινά παραδείγματα του επιχειρείν, τις νέες τεχνολογίες και την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων νέας γενιάς, που διεισδύουν αποτελεσματικότερα στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των κανόνων διεθνούς εμπορίου.

Η πολυμελής κριτική επιτροπή, με εξέχουσες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη και την on-line αξιολόγηση του κοινού, θα αναδείξει τους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης, μέσα από δώδεκα συνολικά βραβεία σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες εξαγωγικής δραστηριότητας για το 2015.

Τα Βραβεία

Τα Greek Exports Awards 2015 περιλαμβάνουν τρεις επιμέρους κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθούν συνολικά δώδεκα βραβεία:

Α. SPECIAL AWARDS

Τα δύο «Special Awards» της κατηγορίας αφορούν τις σημαντικότερες διακρίσεις της βραδιάς των φετινών Greek Exports Awards 2015, περιλαμβάνοντας τα εξής:

  • 1o: Top Greek Export Company
    Πρόκειται για το πιο σημαντικό βραβείο της διοργάνωσης, το οποίο αναδεικνύει την κορυφαία εξαγωγική επιχείρηση της χρονιάς.
  • 2o: Honorary Export Distinction
    Το τιμητικό βραβείο απονέμεται με τα κριτήρια των Ελλήνων Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Β. TOP COMPANIES

Στα βραβεία της κατηγορίας «Top Companies» υποψήφιες είναι οι ίδιες οι εταιρείες και όχι τα προϊόντα τους, ενώ οι κατηγορίες είναι οι εξής:

  • B1. Top Industrial Company
    Βράβευση της καλύτερης βιομηχανικής μονάδας με σημαντική διείσδυση σε ξένες αγορές. Το βραβείο αναδεικνύει την πλέον σημαντική εξαγωγική προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες του οικονομικού περιβάλλοντος.
  • B2. Top Manufacturing Company
    Στην κατηγορία αναδεικνύεται ο «πρωταγωνιστής» στη μεταποίηση, που αποτελεί έναν πολυποίκιλο τομέα με σημαντικές καινοτομίες στην επεξεργασία, συσκευασία και διακίνηση-διανομή.
  • B3. Top Trading Company
    Η κατηγορία αναδεικνύει την πρότυπη εμπορικά πρακτική για λογαριασμό τρίτων και αφορά τον χονδρέμπορο, διανομέα, συνεταιρισμό ή αντιπρόσωπο.
  • B4. Top Services Company
    Νικητής της συγκεκριμένης κατηγορίας αναδεικνύεται ο πιο αποτελεσματικός εξαγωγέας υπηρεσιών, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως π.χ. software, marketing services, logistics, συμβουλευτικές, ασφαλιστικές υπηρεσίες, κ.α.
  • B5. Top Newly Established Company
    Βράβευση της καλύτερης πρακτικής στην κατηγορία των νεοφυών επιχειρήσεων (ίδρυση τα τελευταία 5 χρόνια). Στόχος είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση των εταιρειών εκείνων που εξακολουθούν να επενδύουν στο επιχειρείν.
  • Β6. Top Export Assistance Company
    Διάκριση της καλύτερης επιχείρησης για τις υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η σημασία ενός αξιόπιστου συνεργάτη που συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη μιας επιχείρησης.
  • Β7. Top Export Company Brand
    Στην κατηγορία «Top Export Company Brand» νικητής αναδεικνύεται το εταιρικό brand που επιδεικνύει διαπιστωμένα υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, αναγνωσιμότητας και αξιόλογης διεθνούς διείσδυσης.

C: TOP DISTINCTIONS

Τρεις μοναδικές, επιμέρους κατηγορίες διακρίνονται στα φετινά «Top Distinctions» και αφορούν σε δράσεις που επιβραβεύουν τόσο το έργο του εξαγωγέα, όσο και την αποτελεσματική διείσδυση του προϊόντος:

  • C1. Top Export Packaging
    Στην κατηγορία βραβεύεται η ελκυστικότερη συσκευασία, μέσα από σειρά κριτηρίων, όπως εργονομία, καινοτομία, και βαθμό διείσδυσης του προϊόντος στις επιμέρους αγορές.
  • C2. Top Branded Export Product
    Βράβευση του καλύτερου προϊόντος με διακρίσεις στις ποσότητες και τις χώρες που εξάγεται, την πληρότητα και τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.
  • C3. Top Branded Export Service
    Στην κατηγορία αυτή βραβεύονται οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξαγωγών, η εξατομικευμένη συμβουλευτική, καθώς και τα καινοτόμα, εναλλακτικά δίκτυα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ