ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι “πατριάρχες του φαρμάκου” στην Ελλάδα δίνουν τη σκυτάλη στη νέα γενιά

Οι “πατριάρχες του φαρμάκου” στην Ελλάδα δίνουν τη σκυτάλη στη νέα γενιά
V.Stolis

Η νέα γενιά των επιχειρηματιών στον τομέα του φαρμάκου, αψηφώντας την οικονομική κρίση και την ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επενδύει δυναμικά και φιλοδοξεί να ηγηθεί στον κλάδο και των συμπληρωμάτων διατροφής.

Με την εμπειρία και την κληρονομία των θεμελιωτών του φαρμακευτικού κλάδου στη χώρα μας οι κκ Δημήτρης Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ και Κωνσταντίνος Παπάζογλου της ΠΑΦΑΡΜ, προχώρησαν στην εξαγορά με ποσοστά 50% αντίστοιχα, του brand της Superfoods (Astra Medical Hellas Superfoods) της πλέον δυναμικής εταιρίας στον κλάδο φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εξαγοράς που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού επιχειρηματικού κόσμου, ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η πολυετής και εξειδικευμένη εμπειρία στο χώρο του φαρμάκου που κουβαλούν η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η οικογένεια Παπάζογλου, αποτελούν τις βάσεις για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το νέο εγχείρημα”.

Ο κ. Γιαννακόπουλος σχετικά με την απόφαση να γίνει τώρα αυτή η νέα επένδυση είπε ότι “η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία, που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα. Οι κυβερνώντες και σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν εφαρμόσει και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές που στο στόχαστρο τους βάζουν μονομερώς το φάρμακο, για την περιστολή δαπανών.

Παρόλα αυτά, εμείς επιμένουμε να επενδύουμε στη χώρα, κοιτώντας και παρεμφερή με το φάρμακο αντικείμενα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια πολύ μεγάλη επένδυση στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής και των παραφαρμακευτικών προϊόντων. Ελπίζουμε, οι κυβερνώντες να μη μας επιφυλάξουν και εδώ δυσάρεστες εκπλήξεις.”

05 PHOTO

O κ. Παύλος Γιαννακόπουλος με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πηγή: V.Stolis

Από την πλευρά του ο κ. Παπάζογλου είπε ότι το καινούργιο ταξίδι που ξεκινούν από κοινού οι δύο όμιλοι έχει ως στόχο να ενισχύσει την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία των καταναλωτών μέσα από τις φυσικές πρώτες ύλες και την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων Superfoods. “Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι η αποστολή μας θα μας καταστήσει τη νούμερο ένα επιλογή του τελικού καταναλωτή τόσο στην ελληνική αγορά, και γιατί όχι και του εξωτερικού.”

Δίνοντας το στίγμα της της Superfoods o Διευθύνων σύμβουλος της Astra Medical Hellas Superfoods και εμπνευστής του brand Superfoods Ιωάννης Λιακόπουλος, έκανε λόγο για μια δυναμική εταιρία που κατάφερε μέσα στα επτά χρόνια της λειτουργίας της να ξεπεράσει σε τζίρους, εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο για περισσότερα από 25 χρόνια.

06 PHOTO

Από δεξιά προς τα αριστερά: Οι κ.κ. Δημήτρης και Παύλος Γιαννακόπουλος, η κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου και ο κ. Γιώργος Παπάζογλου. Πηγή: V.Stolis

Τόνισε τέλος, ότι υπό την καθοδήγηση των κκ. Γιανακόπουλου και Παπάζογλου η Superfoods θα έχει σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον.

Στα επτά χρόνια που δραστηριοποιείται η Superfoods στην Ελλάδα έχει φτάσει να εμπορεύεται μέχρι στιγμής 63 προϊόντα (κωδικούς) τα οποία παρασκευάζονται σε τρεις χώρες. Στόχος είναι τα προϊόντα της εταιρίας να παρασκευάζονται πλέον στην Ελλάδα με την τεχνογνωσία της ΒΙΑΝΕΞ και της ΠΑΦΑΡΜ.

H Superfoods είχε πέρυσι τζίρο τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και στο παρελθόν είχε φτάσει να έχει μέχρι και έξι εκατομμύρια ευρώ.

23 PHOTO

οι “πατριάρχες” των ομίλων ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ κ.κ. Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου. Πηγή: V.Stolis

Σύμφωνα με τις προβλέψεις και το στρατηγικό σχέδιο, η απόσβεση της επένδυσης υπολογίζεται να γίνει σε χρονικό διάστημα τριών ετών. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της εξαγοράς, στο οποία αναφέρθηκαν και οι δύο επιχειρηματίες, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας της super foods σήμερα και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με βάση ένα διετές πλάνο.

14 PHOTO

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πηγή: V.Stolis

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι “πατριάρχες” των ομίλων ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ κκ. Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου, που όπως είπαν συνδέονται με πολυετή φιλιά και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ