ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Diamonds of the Greek Economy 2016

Diamonds of the Greek Economy 2016

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης επιχειρηματικής αριστείας Diamonds of the Greek Economy 2016 η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 5 μμ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» - Hotel Grande Bretagne Athens.

Στην φετινή εκδήλωση:

· οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που ανθίστανται στις συνέπειες της ύφεσης θα διατυπώσουν τις θέσεις τους για μία ασφαλή διέξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας «πρόσωπο με πρόσωπο» με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

- θα παραλάβουν τις διακρίσεις Diamonds of the Greek Economy που αποτελούν καταξιωμένο θεσμό επιχειρηματικής αριστείας της χώρας.

- θα αναδειχθούν οι εν Ελλάδι επιχειρήσεις, που έδειξαν την μακροβιότερη αντοχή και αναπτυξιακή τροχιά κατά το διάστημα των τελευταίων δεκαετιών. Θα δοθούν διακρίσεις σε επιχειρήσεις που έχουν συνδεθεί με την επιχειρηματική ιστορία του τόπου διατηρώντας αναπτυξιακούς ρυθμούς.

- Θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα έρευνας μεταξύ των επιχειρήσεων της χώρας με θέμα “Φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και λειτουργία των επιχειρήσεων”

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι:

- της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

- των δυναμικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώραςεπιχειρηματικών φορέων της χώρας,

- ξένοι πρεσβευτές και εκπρόσωποι πρεσβειών διαφόρων χωρών

- οικονομικών υπουργείων , οργανισμών και φορέων του δημοσίου

- μέσων μαζικής ενημέρωσης.

ΣΤΟΧΟΣ της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν:

- οι επιχειρήσεις και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης

- Τα «όπλα» που αξιοποιούν οι εν λόγω επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης,

- Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας την περίοδο της κρίσης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η αγγλόφωνη έκδοση Diamonds of the Greek Economy 2016 στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι δυναμικότερες εν Ελλάδι επιχειρήσεις στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας και του τουρισμού. Η εν λόγω έκδοση κυκλοφορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσω των υπηρεσιών των αρμόδιων υπουργείων, του Enterprise Greece και διεθνών εκθέσεων.

Στην έκδοση παρεμβαίνουν: εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, των Συνδέσμων Βιομηχανιών αλλά και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, οι πρόεδροι επιχειρηματικών φορέων μεταξύ των οποίων και οι:

ΕΦΕΤ – Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου), ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίου Ελλάδος) ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου), ΟΑΕΠ (Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων), Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, ΣΕΒ-ΓΑΠ (Σύνδεσμος Γαλακτοκομικών Βιομηχανιών), Ελληνικό Ινστιτούτο Χαλκού και Ελληνική Ένωση Αλουμινίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ