ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

15ο East MedYacht Show: 13 -18 Μαΐου 2016, στη Μαρίνα Ζέας

15ο East MedYacht Show: 13 -18 Μαΐου 2016, στη Μαρίνα Ζέας
CNN Greece

Το 15ο East MedYacht Show θα διεξαχθεί στις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, αναδεικνύοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ως σημείο αναφοράς του διεθνούς θαλάσσιου τουριστικού προορισμού.

Η έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για 15η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek EconomicForum.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.

Στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του East MedYacht show στον πειραια το παρόν εδωςαν πλήθος βιομηχανικού κόσμου ενω κεντρικοί ομιλητές ηταν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης το τονισε πως "θέλουμε εξωστρέφεια για τον Πειραιά και το βλέμμα να κοιτάει στη θάλασσα, με στόχο ο Πειραιάς να γινει τουριστικός προορισμός".

Παράλληλα, θέλοντας να υπογραμμίσει την αξία του show αυτού ειπε: "Θελουμε την περίοδο αυτή που η χώρα παίρνει μια τέτοια οικονομική κρίση να γίνονται τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις ωστε να φέρουμε κόσμο στον Πειραιά για να δείξουμε τις ομορφιές του".

Τέλος, κάλεσε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να επισκεφθούν την έκθεση που, όπως είπε θα τους συναρπάσει.

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, εκανε αναδρομή στα 15χρονια "ζωής" αυτού του show στον Πόρο υπογραμμίζοντας πως μέσα σ' αυτά τα χρόνια κατάφεραν να κάνουν το σόου αυτο ενα απο τα καλύτερα του κόσμου.

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τον κ. Στελλιάτο, ειναι να γινει ο ΠειραιΆς θεσμός στο επαγγελματικό γιοτινγκ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Πειραια είπε: "ο Πειραιάς το τελευταίο διάστημα με το προσφυγικό θέμα που εχει προκύψει, φαινόταν στα ΜΜΕ του εξωτερικού ως ενα παρατείμένο λιμάνι. Εμείς από τις 13 του μήνα θα αναδείξουμε πως το λιμάνι του Πειραιά δεν ειναι προσφυγικό αλλά κι ενα λιμάνι και μια πόλη της Ελλάδας που ξέρει πως να φιλοξενήσει εναν ξένο- τουρίστα".

Κλείνοντας υπογράμμισε πως "θα προσπαθήσουμε να γινει ο Πειραιάς μια απο τις τέσσερις πόλεις του κόσμου που μέσα απο το Yacht show θα αναδείξει τι θα πει Ελλάδα και ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας,ο οποίος τονισε πως "το δικο μας East Med Yacht show ειναι πλεον θεσμός κι ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί με το ονομα East Med Yacht show Πειραια, το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς και σημείο προορισμού για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

Ο κ. Κολλίντζας αναφερόμενος στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στη Μαρινα Ζέας, ενημερωσε πως απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου -χωρίς αυτο να σημαίνει πως δεν μπορει να την επισκεφθεί οποιοδήποτε- θα προσελκύσει όλα τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου, τους μεγαλύτερους brokers αλλα και μεγαλο αριθμό απολύσεων σκαφών, που φέτος θα ξεπεράσουν τα 60.

Κλείνοντας ο κ. Κολλίντζας εκτίμησε πως το μέλλον του θαλάσσιου του στην Ελλαδα θα ειναι λαμπρό.

Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW αποσκοπεί στην:

α) τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.
β) αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.
γ) βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.
ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού.
στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς.
ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά.

Τρία σκέλη θα αποτελούν τον κορμό της έκθεσης:

* Έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλo το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

* Περίπτερα εκθετών: 30 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

* Παράλληλες εκδηλώσεις: θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου, και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του Δήμου.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ