ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σειρά στους ελέγχους για το σκάνδαλο των ρύπων παίρνουν Porsche και Audi

Σειρά στους ελέγχους για το σκάνδαλο των ρύπων παίρνουν Porsche και Audi
Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των ρύπων, η Volkswagen εκτός από τη φήμη της είδε και τα κέρδη της να ξεθωριάζουν. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο καθαρές ζημιές της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, όταν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα κατέγραφε καθαρά κέρδη 3 δισ. ευρώ CNN/William Walker

Την επέκταση των ερευνών για το σκάνδαλο των ρύπων και σε άλλες επιχειρήσεις της Volkswagen ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας (EPA).

Η EPA ενημέρωσε το γερμανικό όμιλο ότι οι προχωρά σε έρευνες για τα μοντέλα των Porsche και Audi που βγήκαν στην αγορά από το 2014 και μετά.

Η σημερινή κλήση (2/11) αφορά συνολικά 10.000 οχήματα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα μοντέλα VW Touareg του 2014, Porsche Cayenne του 2015 και Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L και Q5 του 2016.

Αν και δεν πρόκειται να αυξήσει δραματικά το κόστος των ενδεχόμενων προστίμων, που εκτιμάται στα 18 δισ. δολάρια, η κίνηση αυτή κλιμακώνει τις αμερικανικές πιέσεις στον γερμανικό κολοσσό, που εδώ και έξι εβδομάδες προσπαθεί να βρει σταθερή γραμμή άμυνας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η EPA είχε ανακοινώσει ότι στους ντιζελοκινητήρες TDI των μοντέλων Volkswagen είχε εγκατασταθεί λογισμικό, το οποίο έδινε διαφορετικά αποτελέσματα στις μετρήσεις ρύπων στο εργαστήριο από τις εκπομπές ρύπων όταν τα οχήματα βρίσκονταν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να εκπέμπονται οξείδια του αζώτου σαράντα φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ