ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τράπεζες στηρίζουν το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

Οι τράπεζες στηρίζουν το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες μεταξύ τραπεζών και της Σκλαβενίτης προκειμένου να γίνει δυνατή η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Μαρινόπουλος.

Ήδη ολοκληρώθηκε και τυπικά ο έλεγχος της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας και τα αποτελέσματά του είναι ενθαρρυντικά, δηλαδή οι οφειλές είναι όσες έχουν αναφερθεί και επισήμως.

Παράλληλα και οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank έδωσαν το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, ενώ θετικές εμφανίζονται και η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς.

Προβλήματα πάντως υπάρχουν με την αναγκαία προχρηματοδότηση της συμφωνίας, η οποία πρέπει να βρεθεί το αργότερο ως τέλος του Αυγούστου προκειμένου να πληρωθούν τα μισθώματα των καταστημάτων για να παραμείνει το δίκτυο εν λειτουργία.

Η ένταξη της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106Β θα εκδικαστεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η απόφαση εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί ως το τέλος του Οκτωβρίου.

Στο καλό σενάριο θα σωθούν τα 700 καταστήματα που σήμερα αποτελούν το δίκτυο της Μαρινόπουλος, περίπου 10.800 εργαζόμενοι και 2.000 προμηθευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μικρές και μικρομεσαίες τοπικού χαρακτήρα επιχειρήσεις. Ο δε όμιλος Σκλαβενίτης θα βρεθεί με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και κυρίως με ένα ισχυρό δίκτυο στην επαρχία, από την οποία σήμερα απουσιάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ