ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γραμμή πίστωσης στην Eurobank από τo IFC

Γραμμή πίστωσης στην Eurobank από τo IFC

Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης(IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. ευρώ με τη Eurobank σήμερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση των πιστώσεων στη χώρα.

Το IFC πέρυσι επένδυσε περίπου 300 εκατ. ευρώ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, λαμβάνοντας μέρος στην ανακεφαλαιοποίησή τους. Στόχος του ήταν να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και να κινητοποιήσει και άλλους ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Καθώς η προοπτική ανάπτυξης έχει γίνει πιο ορατή, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση χρηματοδότησης με λογικά επιτόκια, παρά τους επίμονους περιορισμούς ρευστότητας», δήλωσε στο Reuters ο CEO της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.

Το IFC εξετάζει αντίστοιχες συμφωνίες με τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες ενώ θα μπορούσε να αυξήσει την πιστωτική γραμμή της Eurobank εάν αξιοποιηθεί πλήρως, δήλωσε στο πρακτορείο υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης έλαβε συνειδητά την απόφαση να κάνει συστημική παρέμβαση πέρυσι. Εξετάζουμε αυτού του τύπου τη συναλλαγή με όλες τις ελληνικές τράπεζες», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής παγκόσμιας βιομηχανίας του IFC, Marcos Brujis.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ