ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαρινόπουλος: Κλειδώνει σήμερα το δάνειο διάσωσης

Μαρινόπουλος: Κλειδώνει σήμερα το δάνειο διάσωσης

Μετά τις Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς και η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζα ενέκρινε την συμφωνία για τη χρηματοδότηση της αλυσίδας Σκλαβενίτης, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το σύνολο της Μαρινόπουλος θα περάσει σε μια νέα εταιρεία που θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από τον Σκλαβενίτη. Η Διοίκηση του Σκλαβενίτη θα επενδύσει άμεσα 70 εκατ. ευρώ στη νέα εταιρεία και εν συνεχεία 55 εκατ. ευρώ στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους θα δανειοδοτήσουν τη νέα εταιρεία με 360 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 1,5%, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της. Τα 475 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από τη νέα εταιρεία για κεφάλαιο κίνησης και εξόφληση μέρους των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές.

Το δίκτυο καταστημάτων, το προσωπικό και τα περισσότερα από τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Μαρινόπουλος θα περάσουν στη νέα εταιρεία.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην αλυσίδα Μαρινόπουλος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) εξέφρασε την ελπίδα οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν θετικά χωρίς άλλες καθυστερήσεις, σημειώνοντας πως η περίπτωση αυτή δείχνει πως όταν υπάρχει βούληση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, τότε μπορούν να βρεθούν λύσεις ελαχιστοποιώντας, κατά το δυνατόν, το κοινωνικό κόστος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ