ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεύμα με τον μήνα;

Ρεύμα με τον μήνα;

Ρεύμα με τον μήνα είναι η πρόταση που έχει ρίξει στο τραπέζι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας τη ΔΕΗ να την εξετάσει, προκειμένου να διευκολύνει τους καταναλωτές και κατ’ επέκταση να βελτιώσει την εισπραξιμότητά της.

Αναζητώντας τρόπους να αντιμετωπισθεί η βραδυφλεγής βόμβα των ανεξόφλητων, το υπουργείο προτείνει στη ΔΕΗ να αρχίσει να εκδίδει τους έναντι λογαριασμούς ανά μήνα αντί ανά δίμηνο και τους εκκαθαριστικούς ανά δίμηνο αντί ανά τετράμηνο, αφού έτσι τα ποσά θα είναι χαμηλότερα και η εξόφλησή τους ευκολότερη.

Τέτοια ακριβώς τακτική ακολουθούν οι ιδιώτες πάροχοι και θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε προχθές με τον επικεφαλής της Επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος και «το μελετάει», όπως είπε ο υπουργόςΠεριβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς για την ανταπόκριση της πρότασής του.

Σε ενημέρωση που έγινε από πλευράς ΔΕΗ, η επιχείρηση εμφανιζόταν αντίθετη με μια τέτοια σκέψη. «Αν όλοι οι λογαριασμοί γίνονταν μηνιαίοι, η πρόσθετη επιβάρυνση για τη ΔΕΗ θα ήταν της τάξης των 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο» κατέληγε η ανακοίνωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ