ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε τροχιά δικτύωσης οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Σε τροχιά δικτύωσης οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Σε κοινή δικτύωση και συνέργιες προχωρούν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο πλαίσιο αυτό προχωρούν στη διοργάνωση εκδήλωσης το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή με θέμα «Ενημέρωση και δικτύωση των ΚΟΙΝΣΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και η παρουσίαση καλών πρακτικών δικτύωσης και συνεργασίας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο θεματικά πάνελ υπό την μορφή συνεντεύξεων και τοποθετήσεων, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η συζήτηση και αλληλεπίδραση μεταξύ των καλεσμένων και του κοινού.

Την ίδια μέρα θα βρεθεί στην Κομοτηνή ο ειδικός σύμβουλος στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ιωάννης Μπάρκας, ο οποίος θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, τις εθνικές προτεραιότητες και στρατηγικές.

Επίσης, εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, θα μιλήσει για το ρόλο του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος (ΠΕΠ) στην ενίσχυση και στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το πρώτο θεματικό πάνελ αφορά στις «Εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», ενώ το δεύτερο θεματικό πάνελ αφορά στην παρουσίαση καλών πρακτικών δικτύωσης και συνεργασίας, με επιβεβαιωμένες συμμετοχές από την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και το Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας είναι η πρώτη «ηθική τράπεζα» στην Ελλάδα, η οποία υπέγραψε την πρώτη συμφωνία εγγυήσεων με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με στόχο την υποστήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ΚΟΙΝΣΕΠ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EU Programme for Employment and Social Innovation – EaSI).

Θα είναι παρόντες εκπρόσωποι από αναγνωρισμένα δίκτυα στην Ελλάδα, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα οφέλη της δικτύωσης και της συνεργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του δικτύου http://www.diktyokoinsepamth.gr/#Actions στην ενότητα «Ανακοινώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ