ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Spotawheel: H πραγματική λύση στα προβλήματα της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Spotawheel: H πραγματική λύση στα προβλήματα της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Όποιος έχει πουλήσει ή αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκινήτο στην Ελλάδα θα έχει διαπιστώσει, μεταξύ άλλων, πως οι έμποροι πωλούν σε πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με τους ιδιώτες! Περίεργο και παράδοξο; Φυσικά, και παρόλο που τα αυτοκίνητα τους είναι κατά κύριο λόγο αυτοκίνητα leasing ή εισαγωγής τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις χαμηλότερες τιμές.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίος ένας έμπορος μπορεί και πουλά πιο χαμηλά από το μέσο όρο είναι 3, καθώς βέβαια και ο συνδυασμός τους:

1) Γυρισμένα χιλιόμετρα.
2) Κακή κατάσταση ή σοβαρό τρακάρισμα.
3) Αγορά από ιδιώτη σε πολύ χαμηλή τιμή

Κακή κατάσταση και γυρισμένα χιλιόμετρα μπορεί φυσικά να συναντήσει κανείς και σε αυτοκίνητα ιδιωτών, σε μικρότερη συχνότητα όμως. Από όλη αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τελικά αυτοί που χάνουν είναι όσοι θέλουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο.

Οι τελευταίοι έρχονται αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια των αγοραστών λόγω της υψηλότερης τιμής, με αποτέλεσμα η αγορά να τους εξωθεί τελικά να το πουλήσουν σε τιμή παραπλήσια ενός αντίστοιχου μοντέλου σαφώς χειρότερης κατάστασης! Όσο για τους αγοραστές, το ρίσκο να αγοράσουν ένα κακής ποιότητας αυτοκίνητο είναι μεγάλο και έτσι η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από την αδιαφάνεια και την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και σε μία έρευνα της Ευρωπαικής Επιτροπής η οποία καταγράφει την απόδοση των αγορών κάθε χώρας σε συνάρτηση με την εμπιστοσύνη του καταναλωτή. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ο δείκτης απόδοσης αγοράς MPI για την Ελλάδα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η συνολική αγορά προϊόντων κατέχει την 5η χειρότερη θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει την 3η χαμηλότερη κατάταξη μεταξύ όλων των κλάδων της Ελληνικής αγοράς μετά από αυτή του κρέατος και των καυσίμων!

Η λύση στα παραπάνω προβλήματα και αδιέξοδα ονομάζεται Spotawheel.

Η Spotawheel είναι μία εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία για να επαναπροσδιορίσει την αγορά μεταχειρισμένου φέρνοντας διαφάνεια, ευκολία και δίκαιη τιμολόγηση.

Κάθε αυτοκίνητο της Spotawheel περνάει από εξονυχτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιούνται από τη βασική υπηρεσία, τη Spotmechanic. Η Spotmechanic ελέγχει 180 σημεία και αναλύει την κατάσταση του εκάστοτε αυτοκινήτου γραπτώς, έτσι ώστε να μην τίθενται ζητήματα αδιαφάνειας και εμπιστοσύνης και συνεχίζει με εκτενείς ελέγχους ιστορικού. Αυτό γίνεται προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα πραγματικά χιλιόμετρα καθώς και η εγκυρότητα του βιβλίου service.

Μόνο 1 στα 12 αυτοκίνητα περνά επιτυχώς τους ελέγχους της Spotawheel. Σε αυτούς τους κάτοχους όμως, η Spotawheel προσφέρει πολύ υψηλότερη τιμή από οποιονδήποτε άλλο έμπορο. Παράλληλα αναλαμβάνει την επαγγελματική φωτογράφιση, τη βιντεοσκόπηση, την προώθηση, την επίδειξη στους ενδιαφερόμενους, όλα τα διαδικαστικά της πώλησης και την αποστολή στο νέο ιδιοκτήτη χωρίς να χρειαστεί ο κάτοχος να μετακινηθεί καθόλου!

Έτσι λοιπόν αν πουλάς ένα καλό αυτοκίνητο, η Spotawheel σου προσφέρει την πιο συμφέρουσα και εύκολη διαδικασία πώλησης!

Πως γίνεται όμως οι τελικές τιμές της Spotawheel να είναι χαμηλές;

Απαλλαγμένη από πολυτελείς εγκαταστάσεις και χώρους αναμονής και βασισμένη σε τεχνολογικές λύσεις και καταρτισμένο προσωπικό, η Spotawheel μπορεί να λειτουργεί με χαμηλά περιθώρια κέρδους, πουλώντας κάθε αυτοκίνητο γρήγορα και στην καλύτερη τιμή της αγοράς σε σχέση με την κατάσταση και τον εξοπλισμό του. Για κάθε αυτοκίνητο προσφέρει δωρεάν: ασφάλεια, εγγύηση, οδική βοήθεια και 7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής για οποιονδήποτε λόγο.

Μέσα σε 6 μόλις μήνες λειτουργίας έχει καταφέρει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της σε υψηλά επίπεδα και πετυχαίνει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό: το 20% των πωλήσεων της γίνονται αμιγώς online αρχίζοντας από το site της www.spotawheel.gr

Untitled

ΔΗΜΟΦΙΛΗ