DEV CATEGORY

Φώτης Σαράφης (Ανήλιο Μετσόβου): Τα χιονοδρομικά της Ελλάδας υστερούν σε υποδομές

Φώτης Σαράφης (Ανήλιο Μετσόβου): Τα χιονοδρομικά της Ελλάδας υστερούν σε υποδομές

Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου, το νεότερο στην Ελλάδα, που φέτος κλείνει πέντε χρόνια λειτουργίας.

Το Ανήλιο έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται πολύ κοντά στο Μέτσοβο που αποτελεί παραδοσιακά χειμερινό προορισμό για χιλιάδες κόσμο, και έτσι έχει επισκέπτες που δεν ενδιαφέρονται μόνο για σκι.

Όπως λέει στο CNN Greece ο κ. Φώτης Σαράφης, υπεύθυνος του χιονοδρομικού Ανηλίου, το Κέντρο βρίσκεται σε σημείο που αποτελεί πόλο έλξης και για τους Αλβανούς τουρίστες, καθώς η Αλβανία δεν έχει καθόλου χιονοδρομικές υποδομές.

Ο κ. Σαράφης εκτιμά ότι τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα δεν είναι τόσο οργανωμένα αναφορικά με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις υποδομές και επιπλέον τα περισσότερα κέντρα δεν έχουν τεχνητή χιονοκάλυψη ώστε να βοηθήσουν τις πίστες τις ημέρες που δεν έχει αρκετό χιόνι. Αυτά είναι και τα ανταγωνιστικά μειονεκτήματα των ελληνικών χιονοδρομικών κέντρα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στις γείτονες χώρες. “Ο τουρίστας προτιμά να οργανώσει από νωρίς την εκδρομή του για περιοχές που έχουν σίγουρη χιονοκάλυψη”, θα μας πει.

Το θετικό είναι ότι με την Εγνατία οδό και την Ιωνία που θα παραδοθεί στο επόμενο διάστημα έχει γίνει ή θα γίνει, πολύ εύκολη η πρόσβαση στο Ανήλιο για όλη σχεδόν τη δυτική Ελλάδα συμπληρώνει ο κ. Σαράφης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ