ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το 2016 μια σημαντική χρονιά για τη Nestlé Ελλάς

Το 2016 μια σημαντική χρονιά για τη Nestlé Ελλάς

Το 2016 υπήρξε μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τη Nestlé Ελλάς, η οποία αποτελεί μέλος της ελληνικής οικογένειας για πάνω από 100 χρόνια και αποδεικνύει έμπρακτα ότι «Νοιάζεται» για όσους έχουν ανάγκη.

Με σημαντικές επενδύσεις αλλά και πρωτοβουλίες Δημιουργίας Αμοιβαίου Οφέλους, η κορυφαία εταιρεία διατροφής, στην απολογιστική προσέγγιση της χρονιάς, ανακοίνωσε περαιτέρω επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ για το 2017 επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία της χώρας μας.

150 χρόνια του Ομίλου
Το 2016 υπήρξε και έτος εορτασμού, αφού φέτος συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την Ίδρυση του Ομίλου. Στην χώρα μας, η Nestlé Ελλάς γιόρτασε τα 150 Χρόνια τον Ιούνιο σε μία εκδήλωση με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού περισσότεροι από 750 εργαζόμενοί της μαγείρεψαν 700 γεύματα που δόθηκαν αυθημερόν σε απόρους σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Μπορούμε» και κατασκεύασε ξύλινα σπιτάκια και αυτοκινητάκια για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δράσεις Δημιουργίας Αμοιβαίου Οφέλους
Nestlé Needs YOUth- Βοηθάμε τους νέους να βρουν δουλειά
Η εταιρεία παρουσίασε τα αποτελέσματα της τριετούς δέσμευσής της στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας “Nestlé Needs YOUth”, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη ενώ, παράλληλα ανανέωσε τη δέσμευσή της με νέο στόχο μέχρι το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα η πρωτοβουλία “Nestlé Needs YOUth” υλοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία καθώς για την πρώτη τριετία ο στόχος για την χώρα μας υπερκαλύφθηκε: με στόχο 500 ευκαιρίες απασχόλησης (προσλήψεις και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μαθητεία) μέσα στο διάστημα αυτό δόθηκαν 571 ευκαιρίες! Επιπλέον, η Ελλάδα ανανέωσε τη δέσμευσή της με 450 νέες ευκαιρίες απασχόλησης (300 προσλήψεις και 150 ευκαιρίες κατάρτισης και μαθητείας) για το διάστημα 2017-2020. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε συμβουλευτική καριέρας για 3.000 νέους ενώ, μέσα από το πρόγραμμα «Μπορούμε Εδώ» του Nescafé παρείχε εκπαίδευση με πιστοποίηση σε 400 νέους σε τομείς που έχουν ζήτηση στην Ελλάδα. Τέλος, όσον αφορά τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» η συνεργασία της με άλλες εταιρείες δημιούργησε ένα δίκτυο υποστήριξης που έδωσε σε περισσότερους νέους επιπλέον εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

«Νοιάζομαι» - Βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη
Γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες δεν σταματούν, η Nestlé Ελλάς συνέχισε να στηρίζει και φέτος τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας συνολικά 300.000 γεύματα βρεφικών τροφών για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως και 3 ετών σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας μας. Η ενεργοποίηση φέτος ξεκίνησε από το Δήμο Περιστερίου Αττικής, όπου προσφέρθηκαν 100.000 γεύματα βρεφικών τροφών για το πρόγραμμα «Από την πρώτη μέρα δίπλα σου», ενώ η φετινή συνεισφορά ανεβάζει το σύνολο που έχει δωρίσει η εταιρεία τα δύο τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα στα 700.000 βρεφικά γεύματα!
Επιπλέον, δείχνοντας έμπρακτα ότι «Νοιάζεται» μοίρασε 200.000 μερίδες παιδικά δημητριακά Nesquik σε 14 Ιδρύματα, 60.000 παγωτά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου» στη Χίο ενώ, συνέχισε τη σταθερή υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με προσφορά τροφίμων, η αγοραστική αξία των οποίων ξεπέρασε συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια τα 2 εκ. ευρώ.

«Παιδιά όλο Υγεία» - Στηρίζουμε την εκπαίδευση των παιδιών
Δίνοντας έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση, ως βασικό πυλώνα Δημιουργίας Αμοιβαίου Οφέλους, με την πρωτοβουλία «Παιδιά Όλο Υγεία» η Nestlé Ελλάς έχει αγγίξει από το 2009 μέχρι σήμερα 110.000 μαθητές, ενώ μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα και το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού, του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή που πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στο εργοστάσιο στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, έχει στοχεύσει στην ευαισθητοποίηση 60.000 παιδιών για τη σημασία του νερού για τον ανθρώπινο οργανισμό και την πλανήτη. Τέλος, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δωρεάς φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχε ξεκινήσει το 2013, προσέφερε ακόμα 120 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 300 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 65 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη θέση να κατέχουν τα σχολεία των περιοχών όπου εδρεύουν τα εργοστάσια της εταιρείας.

Επιχειρηματικότητα και Επενδύσεις
Έναρξη λειτουργίας της Froneri Ελλάς
Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των απαιτούμενων εγκρίσεων, η Nestlé και η R&R ολοκλήρωσαν τις ενέργειες για τη δημιουργία της Froneri, της νέας κοινοπραξίας στον τομέα του παγωτού, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της και στην Ελλάδα ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο του παγωτού στη χώρα μας.

Επενδύσεις
Σημαντικές επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ για το 2017 ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, σημειώνοντας ότι σε αυτές θα πρέπει να υπολογιστεί και η επένδυση η οποία ξεκίνησε το 2016 στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και η οποία θα αγγίξει συνολικά τα 8,5 εκατ. ευρώ.

Η Αγγελική Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων Nestlé Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Μέσα σε ένα επιχειρηματικό τοπίο γεμάτο προκλήσεις εμείς στη Nestle Ελλάς όχι μόνο καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που είχαμε θέσει, αλλά και να συνεχίσουμε δυναμικά, προσφέροντας σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και επενδύοντας στην οικονομία μέσα από βελτιώσεις των μονάδων μας». Και συνέχισε τονίζοντας: «Πιστοί στη μακρά παρουσία μας στην Ελλάδα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες των καταναλωτών και βασίζουμε την επιτυχία μας στους ανθρώπους μας, ώστε να διατηρούμε την ανταγωνιστικότητά μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες όσων έχουν ανάγκη μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών δείχνοντας στην πράξη ότι Νοιαζόμαστε».

Μπορείτε να δείτε τις δράσεις της Nestle πατώντας εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=jPfIBSPkHPg
https://www.youtube.com/watch?v=prpyHu__Yrc
https://www.youtube.com/watch?v=1RF1h-HVFiU

ΔΗΜΟΦΙΛΗ