e-FOOD: Ο ηγέτης του online food delivery
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

e-FOOD: Ο ηγέτης του online food delivery

Αναμφίβολα το e-FOOD αποτελεί ένα ξεχωριστό success story στο πεδίο των startups. Ξεκινώντας στις αρχές του 2012, μέσα στην οικονομική κρίση, έχοντας, όμως, ένα καθαρό στόχο, κατάφερε να γίνει leader στο πεδίο του online food delivery.

Ο CEO της εταιρείας και δημιουργός της, Παμίνος Κυρκίνης, μίλησε στο ειδικό αφιέρωμα του CNN Insights για τα όσα διαδραματίστηκαν από το σημείο εκκίνησης του e-FOOD μέχρι τη θέση, στην οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή: απασχολεί 130 άτομα, η μέση ηλικία των οποίων είναι 27 ετών και, ταυτόχρονα, αποτελεί μια από τις πιο ανερχόμενες ελληνικές επιχειρήσεις. Δεδομένα, λοιπόν, ο κ. Κυρκίνης έχει πολλά να μοιραστεί για το πώς χτίζεις το μονοπάτι της επιτυχίας.

IMG 5588 1E2 copy

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «πριν ξεκινήσω το e-FOOD ζούσα στο εξωτερικό, στην Αγγλία και είχα δει παρόμοιες υπηρεσίες. Όταν γύρισα στην Ελλάδα είδα ότι δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και ήταν τεράστιο το όφελος του να παραγγέλνεις το φαγητό σου online. Έτσι ξεκινήσαμε τον Ιούνιο του 2011 να δουλεύουμε την ιδέα και όλα τα βήματα και βγήκαμε τον Ιανουάριο του 2012».

Τι ήταν αυτό, όμως, που έκανε το e-FOOD σημείο αναφοράς; «Θέλαμε από την πρώτη ημέρα να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία για τους χρήστες που παραγγέλνουν το φαγητό τους, αλλά και για τα εστιατόρια. Επενδύσαμε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε να το κάνουμε στην τεχνολογία και στις υπηρεσίες που παρέχουμε».

e food logo 01

Το e-FOOD είναι αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο site online food delivery στην Ελλάδα: εκτελεί 1.500.000 παραγγελίες το μήνα, γεγονός που το τοποθετεί στα κορυφαία sites στο ευρύτερο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η διαδικασία της παραγγελίας είναι πολύ απλή: μέσα από τον υπολογιστή ή την εφαρμογή για κινητά και tablets, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα 4.000 καταστήματα σε περισσότερες από 50 πόλεις, με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία.

Από την στιγμή που θα εισάγει τη διεύθυνσή του, ενημερώνεται για τα καταστήματα από τα οποία μπορεί να παραγγείλει το φαγητό του. Ταυτόχρονα, υπάρχουν τριάντα διαφορετικές κουζίνες από τις οποίες μπορεί να επιλέξει, ενώ ενημερώνεται και για τις τρέχουσες προσφορές.

Από τη στιγμή που γίνει η παραγγελία, ενημερώνεται το εστιατόριο, το οποίο απαντά με το χρόνο παράδοσης, πόση ώρα δηλαδή θα κάνει το ζεστό φαγητό για να βρεθεί έξω από την... πόρτα.