ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Πέτρου: Ο ταλαντούχους Έλληνας σχεδιαστής μιλά για την ουσία του στιλ

Δημήτρης Πέτρου: Ο ταλαντούχους Έλληνας σχεδιαστής μιλά για την ουσία του στιλ

Οι δημιουργίες του αποτελούν πρώτη επιλογή για τις περισσότερες διασημότητες στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση, η καριέρα του έχει «απογειωθεί» χάρη στις μοναδικές του δημιουργίες και τη δουλειά του, που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει.

Ο λόγος για τον «μάγο» του tailoring, τον σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Πέτρου ο οποίος σε μια συνέντευξη με ουσία μιλάει για τη δημιουργία, το αληθινό στιλ και τα στοιχεία που τον συνδέουν με ένα θρυλικό ποτό που λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο: Το Campari.

Ο «μάγος» του tailoring μας μυεί στην ουσία του στιλ

Σήμερα ζούμε στην εποχή που οι κανόνες ορίζουν το στιλ μας. Ποια είναι, όμως, η ουσία του στιλ και ποιους κανόνες πρέπει να «σπάσουμε»; Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πέτρου «η μόδα δεν είναι εδώ για να βάζει μόνο κανόνες, αλλά για να εμπνέει».

Ωστόσο, «επειδή η μόδα είναι μία εφαρμοσμένη τέχνη και θα πρέπει να λαμβάνεται αυτό υπόψη κάθε φορά», η μεγαλύτερή χαρά του διάσημου σχεδιαστή θα ήταν «να ζωντανέψει το ρούχο, να μπει σε ένα σώμα και να λειτουργεί». Αυτό θεωρεί εκείνος σημαντικό.

Το στιλ που αντιπροσωπεύει το brand του Δημήτρη Πέτρου

Όσον αφορά στο στιλ που αντιπροσωπεύει το brand του σχεδιαστή, χαρακτηρίζεται από ένα νεο-ρομαντισμό, που πατάει σε μία παλέτα χρωμάτων συγκεκριμένη: Το μαύρο, το λευκό, το γκρι και ενίοτε στην παλέτα αυτή, ανάλογα με τις ανάγκες της συλλογής, προστίθενται και κάποια χρώματα που λειτουργούν συμπληρωματικά, όπως το κόκκινο. Ένα άλλο στοιχείο που του αρέσει και το χρησιμοποιεί συχνά είναι το μπέρδεμα ανάμεσα στο ανδρόγυνο στιλ. Δηλαδή, να δανείζονται οι γυναίκες στοιχεία από το ανδρικό ντύσιμο, όπως ένα oversized σακάκι.

Ο Δημήτρης Πέτρου και το Μιλάνο

Το Μιλάνο θεωρείται από πολλούς «η Μέκκα της μόδας». Πώς, όμως, συνδέεται ο Δημήτρης Πέτρου με το Μιλάνο; Ο Έλληνας σχεδιαστής έζησε για δύο χρόνια στην πόλη του στιλ και, όπως υπογραμμίζει, είναι πλέον από μια από τις αγαπημένες του πόλεις αφού, μεταξύ άλλων, θεωρείται σημαντική πρωτεύουσα της μόδας η οποία ανέκαθεν απέπνεε έναν αέρα κομψότητας και φινέτσας.

camp

Πώς το θρυλικό Campari συνδέεται με το στιλ του Δημήτρη Πέτρου

Ένα θρυλικό ποτό που ξεκίνησε από το Μιλάνο, συνδέεται με το brand του Δημήτρη Πέτρου, τον εμπνέει και εκφράζει το στιλ του. Αυτό δεν είναι άλλο από το Campari.

«Θα έλεγα πως το Campari αντιπροσωπεύει τον τρόπο που σκέφτομαι και δημιουργώ μιας και στόχος μου είναι ό,τι σχεδιάζω να χαρακτηρίζεται από διαχρονικότητα, σεβόμενος πάντα τις κλασικές αξίες κι υπογραμμίζοντάς τες με ένα σύγχρονο twist», αναφέρει ο Έλληνας σχεδιαστής.

Στο CAMPARI RED BOOK OF STYLE, έναν καινούριο και μοναδικό οδηγό για το στιλ, την αυθεντική του υπόσταση και τις αμέτρητες πλευρές του, θα μάθετε όλα τα μυστικά της μόδας για τη σεζόν που έρχεται και θα πάρετε πολύτιμες fashion συμβουλές από τον ταλαντούχο Έλληνα σχεδιαστή, Δημήτρη Πέτρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ