ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι είναι το 48; Σαν τις 48 πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του 2016;

Τι είναι το 48; Σαν τις 48 πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του 2016;

Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τον αριθμό 48 να περνά από μπροστά μας! Το είδαμε σε στάσεις είτε περνώντας είτε περιμένοντας κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, το είδαμε στο πίσω μέρος των λεωφορείων, το ακούσαμε στο ραδιόφωνο, «παίζει» και στο internet και χθες το είδαμε και στην τηλεόραση!

Το 2016 ήταν μια χρονιά δύσκολη, καθώς πολλά γεγονότα «πάγωσαν» την ανθρωπότητα και μας «σημάδεψαν». Αγγίζουν τελικά τα γεγονότα που μας συγκλόνισαν τον αριθμό 48; Προσπαθήσαμε να τα αριθμήσουμε, μετά τις τόσες φορές που εντοπίσαμε τον αριθμό 48 γύρω μας.

Οι 48 σημαντικότερες στιγμές του 2016

Ειδικότερα, σερφάροντας στο Διαδίκτυο, πέσαμε πάνω στον αριθμό 48. Όπως και να το κάνεις αυτός ο αριθμός έχει κάτι. Τουλάχιστον εμάς μας ιντρίγκαρε και επειδή είμαστε στην αρχή του χρόνου, σκεφτήκαμε: «Τι καλύτερο από το να κάνουμε μια αναδρομή στις 48 σημαντικότερες στιγμές του 2016;». Ας δούμε, λοιπόν, μερικές από τις ειδήσεις που «τάραξαν» τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ας αρχίσουμε την καταμέτρηση για να φτάσουμε στο 48!

Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit: Στις 23 Ιουνίου του 2016 οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ταράζοντας τα θεμέλια της ΕΕ. Μαντέψτε τα ποσοστά... 52% υπέρ και 48% κατά του Brexit. Το 48 κάνει κι εδώ δεν εμφάνισή του και όχι, δεν είναι τυχαίο!

α

Η αποστολή Juno της NASA έφτασε στον Δία: Ένα από τα αισιόδοξα γεγονότα του 2016 ήταν ότι η αποστολή Juno της NASA έφτασε στον Δία για να τον μελετήσει! Πόσο καιρό θα μείνει εκεί; 48 μέρες; 48 μήνες; Ή μήπως 48 χρόνια; Το 48 είναι παντού!

β

«Έφυγε» ο Λέοναρντ Κοέν: Στις 7 Νοεμβρίου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο μεγάλος λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής, Λέοναρντ Κοέν.

κοεν

Ο Ντόναλτ Τραμπ εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ: Τι και αν πολλές δημοσκοπήσεις «έδειχναν» τη Χίλαρι; Στις 9 Νοεμβρίου του 2016 ο Αμερικανός μεγιστάνας, Ντόναλντ Τραμπ, εκλέχθηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και το εκλογικό αποτέλεσμα προκάλεσε σοκ σε πολλούς Αμερικάνους (και όχι μόνο).

τραμπ

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο: Στις 25 Νοεμβρίου του περασμένου έτους «έφυγε» από τη ζωή ο «πατέρας» της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Ο Κάστρο άφησε την τελευταία του πνοή στην Αβάνα, σε ηλικία 90 ετών. Το ’48 ο Κάστρο παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο Μίρτα Ντίαζ-Μπαλάρτ. Και πάλι το 48, μας μαθαίνει κάτι σημαντικό.

φιντελ

«Last Christmas» για τον Τζορτζ Μάικλ: Η είδηση του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ προκάλεσε σοκ στους θαυμαστές του ανά τον κόσμο και βύθισε στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους. Ο Βρετανός σταρ της ποπ -ο οποίος είχε κυπριακές ρίζες- έφυγε σε ηλικία 53 ετών την ημέρα των Χριστουγέννων.

μαικλ

Το 2017 είναι μπροστά μας και περιμένουμε εναγωνίως για πιο όμορφες καταστάσεις και πιο ανάλαφρα γεγονότα, και φυσικά να γνωρίσουμε τι είναι αυτό το 48! Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ