ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Αποστόλου: Αδιανόητο να καρπώνονται άλλες χώρες την υπεραξία του ελαιολάδου μας

Ευ. Αποστόλου: Αδιανόητο να καρπώνονται άλλες χώρες την υπεραξία του ελαιολάδου μας

Αν και η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα το 80% του ελαιολάδου της να είναι εξαιρετικά παρθένο -σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 40%- υστερεί στην επιχειρηματική του εκμετάλλευση, παραδέχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

“Το πρόβλημα εντοπίζεται στη τυποποίηση και στην προώθησή τους στο εξωτερικό.” Όπως είπε στο CNN Greece ο κ. Αποστόλου, για να αντιστραφεί η αυτή η τάση, το υπουργείο σκοπεύει με βάση το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς να προωθήσει την δημιουργία πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός πιστεύει με την κάρτα του αγρότη που θα βοηθήσει να ξεπεραστούν προβλήματα ρευστότητας άλλα και με τις μικρές δυνατότητες που θα δώσει το πιστωτικό σύστημα, θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις.

“Είναι αδιανόητο, το ελληνικό ελαιόλαδο να πωλείται από άλλες χώρες και να καρπώνονται αυτές την υπεραξία” τονίζει ο κ. Αποστόλου λέγοντας ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα σε συνεργασία με του Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας για τη στήριξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό, με μοχλό τις πρεσβείες μας. Επίσης αποκάλυψε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο επόμενο διάστημα θα δώσει προς διαβούλευση μια σημαντική παρέμβαση στην αγορά που αφορά στη διακίνηση, τις ελληνοποιήσεις και τους τρόπους πληρωμής των αγροτικών προϊόντων, ενώ αναφορικά με τις εισαγωγές, οι πύλες εισόδου της χώρας θα εφοδιαστούν με σκάνερς για την καταγραφή όλων των προϊόντων που μπαίνουν στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ