ΠΡΟΣΩΠΑ

Το πρωί χρηματιστές, το βράδυ μποξέρ

Το πρωί χρηματιστές, το βράδυ μποξέρ
Cnn

Από το ρινγκ του χρηματιστηρίου σε εκείνο της πυγμαχίας: Είναι οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας. Και στον (λιγοστό) ελεύθερο χρόνο τους μεταφέρουν την ενέργειά τους στο... ρινγκ.

Αν το Χονγκ Κονγκ είναι η καρδιά της κινεζικής οικονομίας, οι χρηματιστές της αυτοί που την κάνουν να χτυπά. Κάθε μέρα δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατούν ψηλά την οικονομία της χώρας. Κι όταν τελειώνουν με την... μάχη του χρήματος, ορμούν στο ρινγκ για να δώσουν μία δεύτερη, αυτή τη φορά, πραγματική μάχη με τους συναθλητές τους.

Οι... ερασιτέχνες πυγμάχοι του Χονγκ Κονγκ γίνονται κάθε μέρα και περισσότεροι. Πρόκειται για μία τάση κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς, ιδίως μεταξύ των χρηματιστών που αξιοποιούν το σπορ ως μέσο αποσυμπίεσης από την ιλιγγιώδη καθημερινότητά τους αλλά και άθλησης. Όταν τελειώσει η βάρδια, εγκαταλείπουν τα πελώρια κτίρια από γυαλί και ατσάλι, απεκδύονται το επίσημο ένδυμα του χρήματος, βάζουν τα γάντια του μποξ και εισβάλουν στο ρινγκ.

Ο Steve Friel είναι ένας από τους ερασιτέχνες μποξέρ. Όπως ομολογεί, το άθλημα είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από τα εξαντλητικά ωράρια και τη σκληρή δουλειά. Ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και, παρά τις εξουθενωτικές προπονήσεις και τα, κατά καιρούς, μαυρισμένα μάτια, κατάφερε όχι μόνο να πάρει μέρος στο ετήσιο πρωτάθλημα... hedge funds 2015 αλλά και να φύγει με το αργυρό μετάλλιο στο στήθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ