ΠΡΟΣΩΠΑ

Ποια είναι η Μαρέβα Κυριάκου Μητσοτάκη

Ποια είναι η Μαρέβα Κυριάκου Μητσοτάκη
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη Facebook/Zeus+Dione

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στη Μαρέβα, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ

Μ’ αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωνε τη δήλωσή του, αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίαςˑ στην οικογενειακή φωτογραφία, την πρώτη με εκείνον στο τιμόνι της γαλάζιας παράταξης, περιστοιχίζεται από τα παιδιά του και τη γυναίκα του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

mareva night

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη γυναίκα του, Μαρέβα, και τα παιδιά τους αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ - ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι στο πλευρό του πάνω από δύο δεκαετίες.

Συναντήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν και οι δυο τους έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Όπως ο Κυριάκος, έτσι και η πολωνικής καταγωγής Μαρέβα -με ρίζες και στη Χίο και την Αίγυπτο- έχει περάσει από την αφρόκρεμα των Πανεπιστημίων της Ivy League, με τελευταίο σταθμό το Harvard και τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Όπως έχει πει σε μια από τις ελάχιστες κοινές συνεντεύξεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι οι σπουδές, η μόρφωση

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ο αιγυπτιώτης παππούς της, Φίλιππος, ήταν ναυπηγός, Πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas. Ο έτερος παππούς, Ματίας, ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία. Ο γιος του, πατέρας της Μαρέβα, συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο. Γνωστός συλλέκτης σπάνιων έργων, σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων -για πολλά χρόνια είχε δική του γκαλερί στη Βρετανία, την Grabowski Gallery. Μετέδωσε στην κόρη του την αγάπη του για τις τέχνες.

Το 1996, η Μαρέβα ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors S.A. (Wealth Management, Deal Οrigination και Private Εquity) και το 2010 την Eternia Capital (επενδύσεις Hedge Fund).

Κι έπειτα, μέσα στην κρίση, πήραν την απόφαση με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έτσι το 2012 λάνσαραν την Zeus + Dione, εταιρεία η οποία δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα με μεράκι από Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες. Αποδείχτηκε ότι έπραξαν άριστα.

1mareva

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι (δεξιά) με τη Δήμητρα Κολοτούρα - ΠΗΓΗ: Facebook/Zeus+Dione

Παράλληλα, η Μαρέβα αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της Endeavor Greece, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που ανοίγει τοπικό γραφείο στην Αθήνα για τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Όλες αυτές τις δραστηριότητές της τις παραθέτει με τη σειρά, τη μία μετά την άλλη στα σόσιαλ μίντιά της. Όμως για πρώτο - πρώτο τίτλο επιλέγει εκείνον της μητέρας τριών παιδιών -επί λέξει:

mother of 3...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ