ΠΡΟΣΩΠΑ

Τζον Κασίς: Ο "αγαπημένος" υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών

Τζον Κασίς: Ο "αγαπημένος" υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών
REUTERS / MARY SCHWALM

Μερικοί λένε ότι το Αμερικανικό Όνειρο έχει τελειώσει, ότι δεν μπορούμε να επανέλθουμε, ότι η φλόγα έχει αρχίσει να σβήνει. Αυτό είναι λάθος. Μπορεί να βρισκόμαστε σε κρίση πνεύματος, αλλά η δύναμή μας διαρκεί και η δύναμή μας έρχεται αν συγκεντρωθούμε”, Τζον Κασίς

Η δεύτερη θέση που έλαβε ο Κασίς στις προκριματικές εκλογές για τους υποψήφιους προέδρους των Ρεπουμπλικανών στο Νιου Χαμσάιρ, πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να δίνει νέα πνοή στην εκστρατεία του και μετατρέπει σε δυνατό παίκτη τον κυβερνήτη του Οχάιο, που μέχρι τώρα παρέμενε σχετικά άγνωστος.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, “κάτι μεγάλο” συνέβη στο Νιου Χαμσαιρ, που μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να επεκτείνει την εκστρατεία του σε ολόκληρη τη χώρα. “Υπάρχει μαγεία στον αέρα σε αυτή την εκστρατεία”.

Ίσως αλλάζουμε σελίδα στην σκοτεινή περίοδο στην αμερικανική πολιτική. Απόψε το φως υπερίσχυσε της σκοτεινιάς των αρνητικών εκστρατειών”, δήλωσε ο Κασίς μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν, ωστόσο, αμφιβολίες, για την “βιωσιμότητα” του Κασίς σε πιο συντηρητικές πολιτείες, καθώς και στην ικανότητά του να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα.

Σύζυγος, πατέρας, φίλος, άνθρωπος της πίστης, ηγέτης και πράκτορας αλλαγών... ο Τζον Κασίς είναι πολλά πράγματα. Μέσω αυτών προσεγγίζει με μια ειλικρινή και αυθεντική στάση τη ζωή, που του επιτρέπει, ξανά και ξανά, να κάνει αυτό που λεγόταν ότι δεν μπορεί να γίνει και όπως του είχε πει η μαμά του όταν ήταν μικρός: “κάνε τα πράγματα λίγο καλύτερα επειδή ήσουν εκεί”.

Αυτά μπορεί κανείς να διαβάσει στην επίσημη ιστοσελίδα του υποψηφίου προέδρου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Κασίς, ο οποίος αναδεικνύεται στον “αγαπημένο” Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο των τηλεοπτικών μέσων.

Γεννημένος στην Πενσιλβάνια του Πίτσμπουργκ, ο 63χρονος Κασίς είναι γιος ταχυδρόμου. Είναι παντρεμένος και με τη σύζυγό του Κάρεν έχουν δύο 16χρονες δίδυμες κόρες, τις Έμμα και Ριζ.

Το 2010 εκλέχτηκε κυβερνήτης στο Οχάιο και τώρα πραγματοποιεί την δεύτερη θητεία του, αφού επανεκλέχτηκε το 2014. Ο Κασίς κατάφερε να μειώσει τους φόρους πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια, κόβοντας περιττά έξοδα στην πολιτεία , ενώ δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού στο Κογκρέσο, όπου ήταν επικεφαλής της προσπάθειας εξισορρόπησης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Επί 18 χρόνια υπηρέτησε στην Επιτροπή των Ενόπλων Υπηρεσιών, όπου υπήρξε ισχυρός σύμμαχος του προέδρου Ρίγκαν και της ατζέντας του περί εθνικής ασφάλειας.

Ο ίδιος έκανε καριέρα και στον τραπεζικό κλάδο, στον τομέα των επενδύσεων, στην Lehman Brothers, ενώ υπήρξε σχολιαστής στο FOX News και είναι και πετυχημένος συγγραφέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ