ΠΡΟΣΩΠΑ

Γ. Βερνίκος: Εργαλείο για έξοδο από την κρίση, ο κοινωνικός διάλογος

Γ. Βερνίκος: Εργαλείο για έξοδο από την κρίση, ο κοινωνικός διάλογος

Ο ρόλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), ενός θεσμού συνταγματικά κατοχυρωμένου είναι να συμβάλει στον κοινωνικό διάλογο φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι τις παραγωγικές τάξεις, αλλά και την κοινωνία μέσα από τις οργανώσεις τις και τις κοινωνικές ομάδες.

"Αυτός ο διάλογος δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα αν οι συμμετέχοντες δεν δείξουν υπευθυνότητα αναλογιζόμενοι το βάρος της ευθύνης τους και των δύσκολων καιρών που ζούμε" θα πει στο CNN Greece o κ. Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της ΟΚΕ.

Ο σκοπός της ΟΚΕ είναι για κάθε νόμο που έρχεται προς ψήφιση να βγάζει μια γνώμη μετά από διάλογο των μελών της και η γνώμη αυτή να βοηθά τους βουλευτές να επιλέξουν τι είναι καλύτερο για το εθνικό συμφέρον.

"Στην Ελλάδα των μνημονίων ο διάλογος υποβαθμίστηκε", τονίζει ο κ. Βερνίκος "αλλά μέσα σε μια τόσο βαθιά κρίση που βιώνουμε έχουμε δύο επιλογές. Να τα παρατήσουμε ή να πεισμωσουμε και να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο βάρος στον κοινωνικό διάλογο. Πιστεύω ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και τα πάντα εξαρτώνται από την υπευυνότητα που θα δείξουν τα μέλη μας και το βαθμό που θα ωριμάσει η κονωνία μας" συμπληρώνει ο κ Βερνίκος.

Στην ΟΚΕ συμετέχουν 25 πανελλήνιες οεργανώσεις εργοδοτών, εργαζομένων και της κοινωνίας και στόχος είναι να φέρει τους πολίτες ως πρωταγωνιστές στο πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ