ΠΡΟΣΩΠΑ

Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Γιάννης Σεβδικάλης, η διαδρομή από το Γκάζι στο Ρίο

Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Γιάννης Σεβδικάλης, η διαδρομή από το Γκάζι στο Ρίο
facebook@Giannis Sevdikalis

Ήταν 10 Οκτωβρίου του 2012 όταν ο Γιάννης Σεβδικάλης είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στις γραμμές του τρένου, στο Γκάζι.

Ο 21χρονος τότε σερβιτόρος, είχε μόλις σχολάσει από τη δουλειά του κι επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατό του.

Περνώντας από τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, μια διερχόμενη αμαξοστοιχία τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια, όχι όμως και την ελπίδα και τα όνειρά του για τη ζωή κι έτσι, δύο χρόνια μετά τον ακρωτηριασμό του, άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό, τον οποίο αγαπούσε από μικρός.

Γρήγορα ήρθε η πρώτη του συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Μόλις δύο χρόνια μετά την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, ο Γιάννης Σεβδικάλης είναι κάτοχος δύο Πανευρωπαϊκών ρεκόρ, στο ακόντιο F43 και στο άλμα εις μήκος.

Πρότυπό του, είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Aston Eaton, διπλά Παγκόσμιος πρωταθλητής και σημερινός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ (9,045 πόντους) στο Δέκαθλο.

Μια στιγμή που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Γιάννη Σεβδικάλη από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, είναι από την πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση στην Ιταλία, όπου μετά τον αγώνα έκανε κατακόρυφο και ένας συναθλητής του τον τράβηξε φωτογραφία και τον ανέβασε στο facebook.

Πριν από κάθε αγώνα η φράση που λέει στον εαυτό του είναι «Άντε Γιαννάκη, ευχαριστήσου το», κι αυτό θα πει και το βράδυ της Δευτέρας, στις 23:30 οπότε και αγωνίζεται με την ομάδα 4X100μ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Ολύμπιος Δίας στην Επίδαυρο

Ο Γιάννης Σεβδικάλης εντυπωσίασε και εξέπληξε με την παρουσία του στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου φέτος το καλοκαίρι, ως μεταμοντέρνος Ολύμπιος Δίας. Ο νεαρός αθλητής ήταν μέλος του θιάσου που σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου ανέβασε τις Όρνιθες του Αριστοφάνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ