ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αστυνομικός μαραθωνοδρόμος και ο Πυροσβέστης προπονητής

Ο Αστυνομικός μαραθωνοδρόμος και ο Πυροσβέστης προπονητής
Ο νικητής του φετινού Μαραθωνίου Αθηνών ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τερμάτισε πρώτος στην αυθεντική διαδρομή ανδρών, κατά τη διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου. Με χρόνο 2:21:22, κατέκτησε την 5η καλύτερη επίδοση για Έλληνα αθλητή, νικητής για τρίτη συνεχόμενη χρονία.

Πρόκειται για τον 33άχρονο Xιώτη αστυνομικό, Χριστόφορο Μερούση, ο οποίος κατά το παρελθόν, έχει υπάρξει δρομέας στίβου- στο αγώνισμα του "στιπλ" στα 3000μέτρα.

Το πρωί της Κυριακής (08/11), αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία ανδρών, διανύοντας την κλασική διαδρομή του 33ού αυθεντικού Μαραθωνιου, απόσταση 42.195μέτρων, με την συμμετοχή πλέον των 43.000 δρομέων.
Πριν ένα μήνα ο Χριστόφορος Μερούσης, είχε τρέξει και πάλι στο Μαραθώνιο της Βαρκελώνης, με εξαιρετική διακρίση στην κατάταξη.

Ο Αστυνομικός Μαραθωνοδρόμος, ο οποίος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, είχε τερματίσει και πάλι πρώτος το 2014 στην αυθεντική διαδρομή ανδρών, με χρόνο 2:25:14, ενώ το 2013, είχε τον πρώτο τερματισμό, με χρόνο 2:23:59.

Οι συνάδελφοί του, και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων, έσπευσαν να συγχαρούν τον 33άχρονο Αστυνομικό, με τις ευχές τους, " να είναι πάντα δυνατός και να συνεχίσει τις μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του".

Αξίζει να σημειωθεί, και η συνδρομή του Πυραγού Σταύρου Καρρέ, στη διάκριση του νικητή Μαραθωνοδρόμου. Γυμναστής και υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού στην Πυροσβεστική Ακαδημία είχε αναλάβει να προετοιμάσει τον Αστυνομικό Μαραθωνοδρόμο για τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Επόμενός τους στόχος, η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ