ΠΡΟΣΩΠΑ

Τρία χρόνια πριν: Το ατύχημα του Σουμάχερ που «πάγωσε» τον κόσμο (pics)

Τρία χρόνια πριν: Το ατύχημα του Σουμάχερ που «πάγωσε» τον κόσμο (pics)
twitter

Τρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που «πάγωσε» ο κόσμος ακούγοντας την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ.

Τρία χρόνια ο σούπερ σταρ της Formula 1, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ανεβαίνοντας έναν ατελείωτο Γολγοθά, γεμάτο πόνο και δάκρυα για την οικογένειά του. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι κρίσιμο για εκείνον και μοιάζει αιώνιο για τους αγαπημένους του που βρίσκονται αδιάκοπα στο πλευρό του, τον φροντίζουν και τον προστατεύουν χτίζοντας ένα τοίχος στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η είδηση που συγκλόνισε τον κόσμο

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013. Ο Μίκαελ Σουμάχερ απολάμβανε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του με την οικογένειά του στις γαλλικές Άπλεις, στο θέρετρο του Μεριμπέλ. Η αγάπη του για το σκι τον πρόδωσε καθώς βγήκε εκτός πίστας, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

michael schumacher 2 600

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και κανείς δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που άκουγε και διάβαζε. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση από την εκπρόσωπό του, Σαμπίνε Κεμ:

Ο 45χρονος Σούμι βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ήθελε να βοηθήσει έναν φίλο του που έχασε την ισορροπία του και προσέκρουσε σε βράχο. Ο Σούμι πήρε ύψος και προσγειώθηκε άτσαλα με το κεφάλι του σε έναν άλλο βράχο. Έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

24051ba400000578 0 image a 6 1418462079672 copy

Μούδιασμα, σοκ, τα πρώτα δάκρυα. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα άλλαξαν για πάντα τη ζωή του πρωταθλητή της Fromula 1 και της οικογένειάς του. Οι θαυμαστές του σοκαρισμένοι προσεύχονταν για καλύτερα νέα τις επόμενες ώρες αλλά φαίνεται ότι, όπως και στην πίστα τρέχοντας με το μονοθέσιό του, έτσι και στην πίστα κάνοντας σκι, μερικά δευτερόλεπτα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Η συνέχεια ήταν δυστυχώς χειρότερη. «Ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη ο Σουμάχερ τον οδήγησε σε κώμα. Χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Το εξιτήριο και η δύσκολη επιστροφή στο σπίτι

Εννέα μήνες ο πρωταθλητής έδωσε μάχη από το νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο.Στην αρχή μεταφέρθηκε σε ένα άλλο νοσοκομείο στη συνέχεια όμως επέστρεψε στο σπίτι του, χωρίς όμως η υγεία του να παρουσιάζει κάποια βελτίωση. Υπήρξε πρόοδος αλλά όχι κάποια αξιοσημείωτη βελτίωση.

«Η αποθεραπεία του Μίκαελ θα γίνει στο σπίτι. Δεδομένου των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη, έχει σημειωθεί πρόοδος τους τελευταίους μήνες και εβδομάδες. Υπάρχει όμως ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος μπροστά μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς ολόκληρη την ομάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάννης για την σχολαστική και άξια δουλειά τους.

Ζητάμε να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Μίκαελ και θα πρέπει να αποφευχθούν να διατυπωθούν εικασίες για την κατάσταση της υγείας του» ανέφερε η εκπρόσωπός του.

Michael Schumacher House Home 750x420

Το σπίτι του στη Γενεύη διαμορφώθηκε ειδικά ώστε να του παρέχει όλα όσα χρειάζεται. Μία 15μελής ιατρική ομάδα, παρακολουθεί τον Γερμανό πιλότο 24 ώρες την ημέρα ενώ τα έξοδα φροντίδας του ανέρχονται σε περίπου 140.000 ευρώ την εβδομάδα, φτάνοντας από την ημέρα του ατυχήματος, στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά είναι όλα όσα ξέρουμε για το τραγικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ. Επίσημα. Γιατί τα ανεπίσημα είναι πολλά. Όπως για παράδειγμα ότι ζυγίζει λιγότερο από 50 κιλά ή ότι έχει φύγει από τη ζωή.

Όμως τα αυτά τα τρία χρόνια σημειώθηκε και ένα περίεργο περιστατικό. Κατά τη μεταφορά του από το ένα νοσοκομείο στο άλλο κλάπηκε ο ιατρικό του φάκελος.

Ο 54χρονος Γερμανός Α.Κ. είχε πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα, καθώς ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και ήταν εκείνος που έκλεψε τον φάκελο του Σούμι, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να πουλήσει το φάκελο μέσω διαδικτύου έναντι 60.000 ευρώ.

Υπάλληλος της REGA, μιας εταιρείας αεροδιάσωσης που δραστηριοποιείται στην Ελβετία και στο Λιχτενστάιν, κρεμάστηκε στο κελί του στη Ζυρίχη στις 8 Αυγούστου του 2014 ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη του για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίκαελ Σουμάχερ.

#KeepFighting

Ο λογαριασμός του στο twitter είναι ενεργός γιατί ο Σούμι είναι ακόμα εδώ. Τον διαχειρίζεται η εκπρόσωπός του η οποία έπειτα από κάθε τιτίβισμα βάζει τα hashtag #TeamMichael και #KeepFighting. Τα μηνύματα των θαυμαστών του είναι χιλιάδες, όπως και οι ευχές, του χρόνου τα Χριστούγεννα, παραμονή του τραγικού ατυχήματος να μιλάμε για ένα θαύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ