ΠΡΟΣΩΠΑ

Νταβός 2017: Ο Ματ Ντέιμον μαχητής για το καθαρό νερό στον πλανήτη

Νταβός 2017: Ο Ματ Ντέιμον μαχητής για το καθαρό νερό στον πλανήτη

Μετά το Σινικό Τείχος και όλες τις άλλες περιπέτειες στον κόσμο της φαντασίας και της έβδομης τέχνης, ο σταρ του Χόλιγουντ μπήκε με ορμή σε μια άλλη, πολύ πιο αληθινή μάχη. Συνεχίζοντας τον ακτιβισμό του ο Αμερικανός Ματ Ντέιμον εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για να αφυπνίσει συνειδήσεις.

Από το βήμα της μεγάλης συνάντησης ο Ντέιμον επιχείρησε να προσελκύσει μεγαλύτερη υποστήριξη για τη μη κερδοσκοπική οργάνωσή της οποίας είναι συνιδρυτής του για την προστασία των υδάτινων πόρων, την Water. org, αφού εξασφάλισε μια δέσμευση χρηματοδότησης ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τη βελγική ζυθοποιία Stella Artois.

Οι φτωχότεροι των φτωχών πληρώνουν περισσότερα σε σύγκριση με τα μεσαία τάξη σε πολλές χώρες καθώς έχουν αποκλειστεί από τις υποδομές" είπε ο Ντέιμον στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η οργάνωση Water.org επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ταμείο όπου θα συγκεντρωθεί το ποσό των 55 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την παροχή δανείων σε σχέδια τα οποία θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε καθαρό νερό στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Προς το παρόν έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 11 εκατομμυρίων, σχολίασε ο Ντέιμον που μετά τη Σακίρα έγινε ο δεύτερος διάσημος με δική του, ανθρωπιστική ατζέντα, στο Νταβός.

"Οι άνθρωποι θέλουν να συμμετάσχουν στις δικές τους λύσεις, θέλουν μια χείρα βοηθείας, όχι ελεημοσύνη" τόνισε ο ίδιος.

2017 01 17T130910Z 1546283472 LR1ED1H10IZO3 RTRMADP 3 DAVOS MEETING

Reuters

Η Stella Artois ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να προσφέρει 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 4 ετών στο
Water.org ενώ από την πλευρά της η AΒ InBev, η πολυεθνική ποτοποιία και ζυθοποιία, μεταφέρει τις δραστηριότητες της στην Αφρική, όπου η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι περιορισμένη.

"Το νερό είναι το βασικό μας συστατικό επομένως είμαστε πολύ ευσυνείδητοι με αυτό" επισήμανε ο Ρικάρντο Ταντό, επικεφαλής της εταιρίας στη μαύρη ήπειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ