ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Τον Μάρτιο του 2016 θα παρουσιάσουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο στους θεσμούς

Τσακαλώτος: Τον Μάρτιο του 2016 θα παρουσιάσουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο στους θεσμούς

Στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ώστε η Ελλάδα να είναι γρήγορα σε θέση να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο 26ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος θα δρομολογήσει τη λύση για τη διευθέτηση του χρέους που με τη σειρά της θα δημιουργήσει τις συνθήκες για εξομάλυνση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα .

"Τον Μάρτιο του 2016 θα παρουσιάσουμε το αναπτυξιακό μας σχέδιο στους θεσμούς", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου είχε προηγηθεί τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη Ντειβιντ Πιρς ο οποίος χαρακτήρισε ως "κατεπείγον" ζήτημα τη διασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του ελληνικού κρατικού χρέους και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Κατά τον ίδιο ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές κακουχίες τα τελευταία χρόνια και η μακρά ύφεση αύξησε τις ακραίες φωνές τόσο στα αριστερά όσο και στα και δεξιά . Ο κ. Πιρς επεσήμανε οτι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, την καθιστά διαμετακομιστικό κόμβο για την ενέργεια και υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι λιγότερο εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος τόνισε πως χρειάζεται μίνιμουμ συναίνεση ως προς τον στόχο και τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής, αλλά και ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ