ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα μισά από τα δεύτερα προαπαιτούμενα

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα μισά από τα δεύτερα προαπαιτούμενα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελλάδα καλείται να νομοθετήσει τα έξι από τα 13 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ.

«Επτά από τα 13 έχουν τώρα ολοκληρωθεί», ανέφερε στο Reuters για τα προαπαιτούμενα αξιωματούχος, ο οποίος έχει γνώση των συζητήσεων.

«Όλες οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις και όλα τα άλλα σχετικά αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης», είπε και αποκάλυψε πως μια έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους πιστωτές θα ακολουθήσει την Τετάρτη.

Ο ίδιος ανέφερε πως μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης το EuroWorking Group, το οποίο απαρτίζει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, θα συγκληθεί με τηλεδιάσκεψη στο τέλος της εβδομάδας προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης.

Όπως σημειώνει το Reuters oι πιστωτές της Ελλάδας έχουν συνδέσει την καταβολή της δόσης με την υιοθέτηση 13 μεταρρυθμίσεων και η πρόοδος της υιοθέτησης των μεταρρυθμίσεων αυτών αποτέλεσε το θέμα συζήτησης του EuroWorking Group την παρελθούσα Παρασκευή.
Στις μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ιδιωτικοποιήσεις καθώς και φορολογικά και διαρθρωτικά μέτρα, τα «κόκκινα» δάνεια και η αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ