ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κομισιόν δεν δίνει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των θεσμών στην Αθήνα

Η Κομισιόν δεν δίνει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των θεσμών στην Αθήνα

Μπορεί το ΔΝΤ να κατέστησε γνωστό ότι 11μελές κλιμάκιο του θα βρεθεί στην Αθήνα για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μεταξύ 18 και 30 Ιανουαρίου, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές ημερομηνίες.

Κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Επιτροπή δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό του ΔΝΤ και εκτιμούσαν ότι η αποστολή των δανειστών στην Αθήνα θα γίνει αργότερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ δήλωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες πως η Κομισιόν δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μοκ, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία αποστολής των θεσμών στην Αθήνα όταν θα έχει περισσότερες πληροφορίες.

Κληθείσα να σχολιάσει το ελληνικό προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο παρέλαβαν οι θεσμοί την περασμένη Δευτέρα, η Μοκ απάντησε ότι το περιεχόμενο της πρότασης αξιολογείται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ