ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποστάσεις ΔΝΤ από τα δημοσιεύματα που το φέρουν να έχει απορρίψει την πρόταση για το ασφαλιστικό

Αποστάσεις ΔΝΤ από τα δημοσιεύματα που το φέρουν να έχει απορρίψει την  πρόταση για το ασφαλιστικό

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολογεί ακόμη την ελληνική πρόταση». Αυτό απάντησε εκπρόσωπος του ΔΝΤ ερωτηθείς από το CNN Greece για το περιεχόμενο των σημερινών δηλώσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι η αμερικανική αργία της ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το ΔΝΤ θέλησε να δώσει μια συνοπτική απάντηση στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο κ. Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε το Ταμείο να αποσαφηνίσει εάν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται ως διαρροές στον Τύπο για το ασφαλιστικό είναι όντως δικές του διαρροές, ειδάλλως να τις διαψεύσει επισήμως.

«Θέλω το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εάν όντως είναι δικές του διαρροές ή είναι φαντασιώσεις των δημοσιογράφων. Δημοσιεύσεις ότι το ΔΝΤ απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είτε είναι διαρροή του ΔΝΤ είτε είναι μια δημιουργική δημοσιογραφία, που δεν είναι ασυνήθιστη στη χώρα μας» τόνισε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει διαπραγμάτευση μέσω διαρροών.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Κατανοούμε ότι το ΔΝΤ έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη και στο συνταξιοδοτικό και στα δημοσιονομικά», είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει και να διαπραγματευθεί μαζί του.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αν και δεν διέψευσε ευθέως τα δημοσιεύματα, άφησε ξεκάθαρα να διαφανεί πως δεν είναι ακριβή, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων για το ασφαλιστικό από τα στελέχη του Ταμείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ