ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισεμπλουμ: Εφαρμόστε τη συμφωνία του Αυγούστου

Ντάισεμπλουμ: Εφαρμόστε τη συμφωνία του Αυγούστου
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση.

“Η τήρηση των συμφωνηθέντων, δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ αλλά και δική μας ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις".

Την ίδια στιγμή, διερωτήθηκε: "Θα ακούσουμε τους θεσμούς και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πως θα το κάνουμε αυτό; Πως θα λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις; Ίσως ακούσουμε περισσότερα σήμερα και θα σας πω αργότερα".

Για να τηρήσουμε τη συμφωνία του καλοκαιριού πρέπει να εξετάσουμε πόσα δημοσιονομικά μέτρα χρειάζονται, τι είδους μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει στο ασφαλιστικό, σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ και προσέθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν το Eurogroup σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να αποφασιστεί και να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, εντός της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. και της Τουρκίας, με κεντρικό θέμα το προσφυγικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ